Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp
Forsiden
      

Havn har mere end vand under skibene

Onsdag 16. september 2020 kl: 08:56
Share  


Af: Redaktionen

I et partnerskab med Aarhus Universitet og den franske pioner-virksomhed Ecocean har Aarhus Havn sat gang i et forskningsprojekt, der skal kortlægge muligheden for at øge overlevelse og biodiversitet af fiskeyngel i de kystnære områder omkring Aarhus. I havnen i Aarhus er der foreløbig opsat 18 fiske-opholdskasser kaldet “Biohut”, hvor småfisk både kan ”gå på restaurant” og gemme sig for deres fjender

Ecocean, der er en innovativ virksomhed med speciale i udvikling af særlige teknologier til forbedring af havmiljøet, har deres primære erfaringer fra havne i Middelhavet. De erfaringer skal nu bruges til at få kortlagt mulighederne for at øge biodiversiteten i Nordsøområdet.


I forbindelse med en kommende havneudvidelse, har Aarhus Havn planlagt at anlægge større områder med stenrev, som tiltrækker fisk, fordi revene skaber huller og vandstrømme, hvor dyrelivet kan søge føde og gemme sig for sine fjender. Men et havneområde består af andet og mere end stenrev, da der i en havn også findes adskillige spunsvægge og betonkonstruktioner under vandet. Her kan fiskene dog ikke gemme sig, og derfor er de ovennævnte fiske-opholdskasser en enestående mulighed for småfisk og krebsdyr. Fiske-opholdskasserne indeholder kokosreb og østersskaller, som vil være grobund for alger og fastsiddende dyr som en del af fødekæden. Den aktivitet vil tiltrække fiskene som søger mod kasserne for at spise sig mætte.  


- Monitoreringen af kasserne, som Aarhus Universitet står for, giver os helt konkret viden om, hvilke fisk og krebsdyr, der er i havet omkring Aarhus, og det giver os derfor mulighed for at understøtte eksakt de arter, som findes her - både i forhold til den nuværende havn, men også når vi skal udvide havnen, siger COO Anne Zachariassen fra Aarhus Havn.


Hun peger på, at Aarhus Havn arbejder konkret med flere af FNs verdensmål - herunder SDG 14 ”Livet i havet”. Og dette projekt er et blandt flere, som knytter sig til ønsket om et havmiljø med en højere grad af biodiversitet, end der er i dag.


Peter Grønkjær, der er professor ved Institut for Biologi på Aarhus Universitet siger at det oplagt at øge biodiversiteten og livet i havet ved med simple midler at omdanne havnemoler til kunstige rev med gode levesteder for kystnære fisk og marine dyr.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Godsmængderne var relativt upåvirkede af corona-tiden
- Handelsflådes rolle skal afklares
- Rederier får tilbuds hurtigt internet i skånsk havn
- Færre rejste med færgerne til og fra havne i Sverige
- Norsk færgerederi vil effektivisere - og skærer i medarbejderstaben
- Ny færgerute giver kortere vej til Sassnitz i Tyskland
- Færgerederi betaler corona-støtte tilbage
- Genstartshold kommer med anbefalingerne til at genstarte dansk eksport
- Havn har mere end vand under skibene
- Tysk transport- og logistik-koncern får ny mand i Danmark
- Containertransportør ændrer i ledelsen
- Der er fortsat problemer med at få skiftet besætning på skibe

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst