Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
BETON-VIRKSOMHED:

- Vi må selv tage ansvar for at skabe fremtidens medarbejdere i branchen

Tirsdag 21. marts 2023 kl: 11:10
Af: Redaktionen

- Vi må selv tage ansvar for at skabe fremtidens medarbejdere i branchen

Godt 70 af betønvirksomheden Unicons nuværende medarbejdere er på såkaldte seniorordninger med udsigt til en snarlig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet. Samtidig hænger nye, dygtige medarbejdere ikke på træerne. Derfor vil Unicon selv tage en del af ansvaret for at skabe branchens fremtidige arbejdskraft med ansættelsen af 10 nye lærlinge. Unicon's direktør, Casper Mathiasen, opfordrer flere virksomheder til at gøre det samme, så branchen i fællesskab kan skabe den nødvendige arbejdskraft til fremtiden

Unicon, der er Danmarks største producent af færdigblandet beton, vil i år 10 nye elever og lærlinge inden for alle områder i forretningen. En af dem er 19-årige Mads Kroun Laursen, som er chaufførlærling og har sin daglige gang hos virksomhedens afdeling i Vejen.  


- Jeg ville gerne ud at bruge mine hænder og arbejde i virkeligheden. Jeg så, at Unicon skulle bruge nye chauffører, og derfor tænkte jeg, at det var oplagt at komme i lære. Efter den første måned fik jeg så mit førerbevis, og jeg har allerede kørt i mange af Unicon's forskellige betonbiler. Så det har været godt at komme i gang her og få nogle gode kollegaer med et godt sammenhold, siger Mads Kroun Laursen, der sideløbende med lærepladsen hos Unicon går på Vejgodstransportuddannelsen ved EUC Lillebælt i Fredericia. 


Unicon har med ansættelsen af blandt andre Mads Kroun Laursen valgt at opruste på lærlingefronten for at sikre sig tilstrækkelig arbejdskraft til fremtiden, da Unicon står i den situation, at over 70 procent af virksomhedens nuværende medarbejdere er på såkaldte seniorordninger, og et større generationsskifte i staben i nærmeste fremtid ligger derfor i kortene. 


- Hos Unicon er vi i den glædelige situation, at mange af vores medarbejdere forbliver hos os i mange år, og flere af vores ældre medarbejdere har tilmed ønsket at forlænge deres arbejdsliv via seniorordninger. Det er vi naturligvis glade for, fordi det betyder, at de kan lide at være en del af virksomheden, ligesom de bidrager med stor erfaring. Men vi må naturligvis heller ikke være blinde for, at vi skal ruste os til den dag, hvor vi skal undvære de rutinerede kræfter. Derfor er det afgørende, at vi tager ansvar for at skabe fremtidens medarbejdere, siger Unicon's direktør, Casper Mathiasen.


Behovet for at opskalere på elev- og lærlingefronten skyldes samtidig, at nye og dygtige medarbejdere ikke hænger på træerne. Derfor er der behov for, at branchen tager ansvar for at uddanne næste generations medarbejdere. Tal fra Lærepladsen.dk viser eksempelvis, at 52 procent af de i alt 693 godkendte læresteder inden for godstransport i Danmark ikke har en chaufførlærling eller søger en lærling. 


Casper Mathiassen opfordrer derfor flere virksomheder og i særlig grad godsvirksomheder til at oprette lærepladser, så branchen i fællesskab skaber den nødvendige arbejdskraft til fremtiden. 


- Vores branche bliver ikke større og mere leveringsdygtig, hvis vi blot tager konkurrerende virksomheders medarbejdere. Derfor bærer branchen et fælles ansvar for at være med til skabe nye dygtige medarbejdere, så vi kan komme ud af dette nulsumsspil inden for rekruttering af faglærte. Derfor skal opfordringen herfra lyde, at flere virksomheder indenfor både produktion og logistik tilbyder lærepladser. På den måde står vi bedst muligt rustet til det generelle generationsskifte, vi står over for i branchen, siger han.


Chaufførlærling Mads Kroun Laursen glæder sig over at have fået chancen hos Unicon, og han ser samtidig frem til, at han på et tidspunkt skal tage over for tidligere generationers chauffører:


- Jeg ved, at der er mangel på chauffører, men at det samtidig kan være svært at komme ind på området, hvis man ikke lige kender indgangen. Så jeg er glad for, at jeg er kommet ind her hos Unicon, hvor jeg også kan lære rigtig meget fra de erfarne chauffører. Så det er helt sikkert en branche og virksomhed, hvor jeg kan se mig selv i lang tid, siger Mads Kroun Laursen.  


Om Unicon A/S:
  • Unicon er Danmarks ældste og største producent og leverandør af færdigblandet beton med 33 fabrikker og godt 400 medarbejdere fordelt i hele landet
  • Færdigblandet beton er en beton, der hos Unicon specialproduceres til den enkelte kundes byggeprojekt. Betonen leveres i friskblandet, formbar og uhærdet tilstand
  • Unicon producerer årligt omkring 1 million kubikmeter beton
  • Unicon er en del af Aalborg Portland Group, som er ejet af italienske Cementir Holding




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst