Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Store offshore transformerstationer til vindenergiprojekter skal produceres på havn ved Limfjorden

Mandag 18. september 2023 kl: 12:25
Af: Redaktionen

Store offshore transformerstationer til vindenergiprojekter skal produceres på havn ved Limfjorden

Aalborg Havn - Port of Aalborg - er begyndt at gøre et 110.000 kvadratmeter stort område i Østhavnen klar, så der i løbet af de næste par år kan etableres en produktion af meget store offshore transformerstationer til vindenergiprojekter

Det er Bladt Industries og entreprenørvirksomheden Semco Maritime, der i samarbejde skal producere fem 880 MW transformerstationer på Østhavnen i Aalborg. Transformerstationer kommer til at udgøre centrale dele af meget store internationale havvindmølleprojekter.


- Aalborg og Nordjylland har gennem årene positioneret sig som en særdeles stærk lokation for vindindustrien, hvor vi med leverandører og underleverandører som Bladt, Siemens Gamesa, BLAEST, AAU, Test Centre Østerild og mange andre har en stærk værdikæde, der er med i den absolutte verdenstop af vindsektoren. Det vidner Bladt Industries’ og Semco Maritimes projekt også om – og det kan vi godt tillade os være stolte af, siger Kristian Thulesen Dahl, der er administrerende direktør i Port of Aalborg.


Projektet er Bladt Industries og Semco Maritime's  21. fælles projekt siden 2003.


- Dette projekt er fantastisk for erhvervsudviklingen på havnen. Når nogle af områdets aktører spiller så vigtig en rolle i udviklingen af grøn vindenergi og placerer produktionen i Aalborg, er det et udtryk for, at vi er gode til at skabe rammerne for innovative aktører, der bidrager til grøn vækst og nye arbejdspladser i området. Så vi strækker os gerne langt for at lykkes med sådanne projekter, siger Kristian Thulesen Dahl.


Markant udvidelse af areal og infrastruktur
Port of Aalborg har udpeget et 110.000 kvadratmeter stort område til projektet. Og kører man igennem rundkørslen ved Tranholmvej og Rørdalsvej på Østhavnen, kan man se, at klargøringen af det store areal allerede er i fuld gang.


- Lige nu arbejder vi tæt sammen med Port of Aalborg om forberedelse af det nye areal her på havnen. 60.000 kvadratmeter skal bruges til produktion af de kommende transformerstationer med fuld infrastruktur over og under jorden. De øvrige 50.000 kvadratmeter vil blive brugt til opbevaring og samling af store dele, siger Søren Schlott Mikkelsen, der er VP Operations Management Office hos Bladt Industries.


Hver transformerstation vejer mellem 2.500 og 4.500 ton og er dermed af en ganske anselig størrelse. Som en del af projektet udvides vejen hen til kajen derfor til 30 meter i bredden med fuld asfaltbelægning, så de færdige transformerstationer kan transporteres direkte til kajkanten uden at skulle igennem produktionsområdet. Ligeledes udvides platformen på kajen, så de kan køres direkte ombord på de skibe, der skel transportere dem videre. Derudover øges vanddybden ved kajkanten fra 9,7 meter til 11 meter.


Produktionen af transformerstationerne skal efter planen begynde her i efteråret, når de rå stålkonstruktioner til transformerstationerne ankommer til Aalborg. Ud over transformerstationerne skal Bladt Industries også producere 176 såkaldte transition pieces til samme projekt.


Om offshore transformerstationer:
  • Offshore transformerstationer (også kaldet offshore substations) er kritiske komponenter i store havvindmølleparker
  • Transformerstationerne står på havet og modtager den strøm, der produceres af vindmøllegeneratorerne, og transmitterer den herefter via strømkabler. Når strømmen når transformerstationen, hvor den får en højere spænding, inden den efterfølgende sendes i land via højspændingskabler. Kablerne er forbundet til infrastrukturen på land og leder strømmen ud i energinettet og til slutbrugeren
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Vejdirektoratet skal undersøge muligehederne for at genbruge dele af 3,2 kilometer lang bro
- Rønne bliver udskibningshavn for polsk vindmølleprojekt
- Greenport Scandinavia er kommet nærmere Hirtshals Havn
- Rederi forventer mange rejsende de kommende uger
- Ø-havn får statsstøtte til udvidelse
- Aalborg-virksomhed har med succes testet maritimt brændselscellesystem
- Den maritime industri håndplukker startup-virksomheder
- Lastbilchauffører får lettere ved at parkere på østjysk færgehavn
- Det er en klog beslutning at bevare DIS-ordning
- Politisk flertal sætter udvidelsen af Aarhus Havn på pause
- - Det er en trist dag for dansk erhvervsliv
- El-færgeprojekt blev dyrere - byråd skal tage stilling til alternativ finansiering

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst