Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
HAVNEORGANISATION:

Havne bliver mere og mere grønne

Fredag 11. juni 2021 kl: 11:10
Af: Redaktionen

Hvis virksomheder i Danmark leder efter et sted, hvor de kan være sikre på den grønne omstilling, kan de trygt komme i havn hos havnene. Sådan lyder budskabet fra havnenes interesseorganisation - Danske Havne - som fredag holder årsmøde på Christiansborg. Tal fra en ny rapport fra Danske Havne - ”Grønne erhvervshavne 2020” - viser, at både ambitioner og resultaterne er store

I 2019 vedtog Danske Havne en vision om, at danske havne skal være blandt de fremmeste i verden, hvad angår bæredygtige løsninger. Man forpligtede sig til at arbejde for en række konkrete målsætninger, som man hvert år ville måle sig på, første gang for året 2020. Tallene er nu offentliggjort i en rapport.


Danske Havne har blandt andet en vision om, at alle havnenes maskiner skal bruge ikke-fossile brændstoffer i 2025. I 2020 var 17 procent af havnenes maskiner omstillet til bæredygtig energi. Til sammenligning var andelen af el-biler i Danmark i 2020 under 1 procent.


Også havnens samlede energiforbrug skal være 100 procent bæredygtigt i 2030. Det dækker forbrug til såvel opvarmning af bygninger, køling af kølehaller, belysning med mere. Rapporten viser, at 20 procent af det samlede energiforbrug i havnene kommer fra bæredygtigt produceret el, som havnene enten selv har produceret eller indkøbt oven i den eksisterende andel bæredygtig el i elnettet. Sammen med fjernvarme og naturgas er 31 procent af energiforbruget i de danske erhvervshavne CO2-neutralt.


Endelig viser rapporten også, at kanp 10.000 årlige anløb i danske havne benytter landstrøm, og yderligere 2.400 har mulighed for det. I alt havde 25 procent af de samlede anløb i 2020 mulighed for at benytte sig af grøn strøm, når de ligger i havnene. Dette tal ventes at stige betydeligt i de kommende år.


Rapporten ”Grønne Erhvervshavne 2020” blev udgivet fredag i forbindelse med Danske Havnens årsmøde på Christiansborg.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst