Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Politi kontrollerede forurenende varebiler

Mandag 2. september 2024 kl: 10:49
Af: Redaktionen

I løbet af torsdag og fredag i sidste uge blev i alt 44 varebiler samt 1 lastbil kontrolleret for, om der var pillet ved det forureningsbegrænsende udstyr. Det skete ved kontroller på rastepladsen ved Karlslunde ved Motorvej E20 og på transportcenteret i Høje Taastrup. Under de to kontroller blev der samlet fundet tre varebiler samt en lastbil, hvor der var manipuleret med enten Adblue-systemet eller med partikelfiltrene

- Tidligere undersøgelser viser, at hvis der er manipuleret med partikelfiltrene, så forøges udledningen af de skadelige partikler med op til 1.500 procent. Og hvis man frakobler Adblue-anlægget, der skal fjerne NOx-gasser fra udledningen, så kan udledningen stige med op til 8.100 procent, siger politiassistent Martin Kristensen, der havde ansvaret for kontrolaktionen. 


Alle fire køretøjer fik beslaglagt de manipulerede motorstyringsenheder, så firmaerne nu skal ud og anskaffe sig nyt udstyr. Derudover vil der være bøder på 5.000 kroner på vej til ejerne af varebilerne og 15.000 til ejeren af lastbilen. Alle køretøjer kom på værksted og fik ikke lov at køre videre, før de er lovliggjort. De tre af dem er udenlandske og de kan først få tilladelse til at køre videre, når bøden er betalt. 


Kontrollen var planlagt at politiets landsdækkende enhed for operativ dyrevelfærd og Tungvogncenter Øst under Midt- og Vestsjællands Politi og havde assistance fra alle landets tre tungvognscentre. De kontrollerede køretøjer kom fra 12 forskellige lande. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kølemaskiner har kunnet køre elektrisk i 25 år
- Rækkevidde på 500 kilometer breder sig
- Forbrændingsmotorer til brint vinder frem
- Hollandsk lastbilproducent har en bred vifte af modeller og løsninger med på messe
- Erhvervsministeren er rejst til Indien med flere grøn løsninger inden for søfart
- Indisk it-virksomhed udvider samarbejde med britisk flymotorproducent om brintteknologi
- Fredag 13. september 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Regeringen skal investere i markedet for grønne brændsler
- Lastbiler bliver bygget mere CO2-venligt
- El-busser øger kravene til dækkene
- Pakkedistributør investerer i solenergi til sine biler
- Containerskib på sprit sejler mellem Europa og Asien

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst