Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Energistyrelsen har vedtaget plan for Hesselø Havvindmøllepark

Fredag 19. juli 2024 kl: 13:05
Af: Redaktionen

Energistyrelsen har vedtaget plan for Hesselø Havvindmøllepark

Energistyrelsen har på baggrund af en miljøvurdering af planen for Hesselø Havvindmøllepark og de indkomne høringssvar vurderet, at det er muligt at vedtage planen, der beskriver rammerne for den kommende Hesselø Havvindmøllepark i Kattegat. Havvindmølleparken skal bestå af vindmøller, kabler samt el-transformerende anlæg og skal efter planen sluttes til nettet ved Hovegård Højspændingsstation lidt vest for Roskilde. Havvindmølleparken vil få en samlet kapacitet på 800-1.200 MW. Den endelige kapacitet afhænger af vinderen af udbuddet

Energistyrelsen har foretaget en større arealmæssig justering, siden planprocessen blev sat i gang i 2020. Havvindmølleparkens planområde er rykket fra det oprindeligt udpegede havområde, da undersøgelser viste blød havbund, der ville besværliggøre etableringen af havvindmølleparken. Den vedtagne plan ligger i et sydligere område, der er vurderet mere velegnet til opstilling af havvindmøller.


Som en del af processen har Energistyrelsen holdt høringer og borgermøder i 2021, 2022 og 2024, hvor borgere, interessenter og myndigheder har indgivet idéer, forslag, bekymringer og spørgsmål til udkast til planen og dens tilhørende miljørapport.


Planen fastsætter de overordnede rammer for kommende anlægsprojekter for Hesselø Havvindmøllepark. Planen alene giver ikke mulighed for etablering af anlæg.


Plan og sammenfattende redegørelse
Energistyrelsen har efter miljøvurderingsloven udarbejdet en sammenfattende redegørelse. Den sammenfattende redegørelse har til formål at beskrive, hvordan miljøhensyn er integreret i planen, og hvordan miljørapporten og indkomne høringssvar er taget i betragtning.


Den sammenfattende redegørelse og tidsplan kan ses på Energistyrelsens hjemmeside - klik her:


Udbuddet af Hesselø Havvindmøllepark blev offentliggjort 22. april 2024, og der er budfrist 1. april 2025. Vinderen af udbuddet vil skulle foretage en miljøkonsekvensvurdering af den konkrete havvindmøllepark.


Parallelt med Energistyrelsens plan- og miljøvurderingsproces gennemfører Energinet en miljøvurdering med tilhørende plangrundlag af det konkrete landanlæg knyttet til Hesselø Havvindmøllepark.


Energistyrelsens afgørelse kan påklages til Energiklagenævnet i fire uger frem til 16. august 2024.


Om planen for Hesselø Havvindmøllepark
  • Planen for Hesselø Havvindmøllepark består af opsætning af et antal havvindmøller svarende til 800-1.200 MW
  • Møllerne placeres i Hesselø Bugt ca. 30 kilometer fra Nordsjællands kyst, ca. 30 kilometer fra Anholt, ca. 35 kilometer fra Djursland og ca. 33 kilometer fra den svenske vestkyst
  • Der planlægges søkabler til Gilbjerg Hoved i Nordsjælland. Ved Pårup etableres eventuelt en ny højspændingsstation. Herfra planlægges nedgravede landkabler til Hovegård Højspændingsstation nord for Ballerup. Denne station udbygges
  • Hesselø Havvindmøllepark forventes at være i fuld drift senest ved udgangen af 2030




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Sveriges største havn er blevet 144.000 kvadratmeter større
- Svensk rederi-koncern køber transport- og logistikvirksomhed med omkring 1.500 lastbiler
- Rederi-organisation betegner regeringsændringer som rettidig omhu
- Dobbelttogter for skoleskibene er godt nyt for Det Blå Danmark
- Shipping-virksomhed fra Esbjerg åbner nyt kontor i Warszawa
- Politiet anholdte seks personer for narkosmugling
- I Køge døber man kraner
- Canadisk jernbanekonflikt påvirker transporten
- Grønlandsk rederi betegner driftsresutat som tilfredsstillende - trods udsigt til underskud
- Skoleskibene kan sejle ud på to togter årligt de næste fire år
- Færgerederi sejlede med færre passagerer mellem Sverige og Danmark
- Specialrederi får medfinansiering fra statslig eksport- og investeringsfond

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst