Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Nyt busnet i havneby får premiere

Mandag 24. juni 2024 kl: 13:28
Af: Redaktionen

Esbjergs nye busnet med A-busser får premiere søndag 30. juni. Det betyder store ændringer i busnettet den sydvestjyske havneby, hvor eksempelvis bybusserne får nye linier og flere afgange, og natbusserne kommer til at køre hele året

Rygraden i det nye bybusnet består af tre såkaldte A-buslinier, som kendes fra andre byer. Busserne på A-bus-linierne kører hvert kvarter dagen igennem, der hvor behovet er størst. Målet har været at fokusere busdriften dér, hvor der er flest passagerer, og hvor busserne kan skabe sammenhæng i den offentlige transport.


A-buslinierne suppleres af fire andre linier, der går på tværs gennem byen og dermed forbinder populære rejsemål. På den måde prioriteres de steder, som flest rejser til og fra i Esbjerg by og omegn  - eksempelvis Esbjerg Lufthavn og Fanøfærgen.


- Den nye omlægning tager både hensyn til økonomi og passagernes ønsker til den kollektive transport. Vi har valgt at implementere principper, som har vist sig at være succesfulde i en lang række af både større og mindre byer - eksempelvis Aarhus, Randers, Roskilde og Næstved, siger Henning Ravn (V), der er formand for Plan & Byudviklingsudvalget.


Han peger på, at der i planlægningen er der taget højde for, at A-buslinierne skal give passagererne både kortere rejsetid og mindre ventetid.


Evalueringen af det nuværende busnet har vist, at passagererne synes, at nettet er svært at gennemskue og at busserne kører for sjældent. Med afgange hvert kvarter fra morgen og frem til aften på A-buslinierne øges fleksibiliteten for passagerne. Ruteføringen bliver nemmere at overskue, fordi buslinierne får én endestation i modsætning til nu, hvor ruterne deler sig i yderområderne.


Natbusser hele året
I forbindelse med introduktionen af A-busserne i Esbjerg begynder byens natbusser at køre hele året  fredage og lørdage efter klokken 24.00 på de tre A-buslinier samt på Linie 12 til Tarp. Det har været et stort ønske fra de unge og deres forældre, at natbuskørslen kunne udvides til hele af året og bidrage til, at gøre turen hjem fra byen let og sikker.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Myndigheder øger kontrollem med ulovligt parkerede personbiler på busparkeringspladser
- Ny pulje skal få flere til at køre el-delebil
- Overhalingsspor ved Kalvebod indgår i ny aftale om EU-støtte
- Jernbaneforum markerer 150 år med en jubilæumskenference
- Rederi forventer mange rejsende de kommende uger
- Staten støtter 64 kommunale nye cykelstiprojekter
- Statslige cykelstier skal udbygges for 100 millioner kroner
- Expresbus mellem Asaa og Aalborg stopper nye steder
- Nye metrostationer betyder ændrede buslinier til oktober
- Flextransport levede i 11 år
- Mandag 14. juni 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Nyt busnet i havneby får premiere

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst