Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Kokainkartel er optrevlet efter anholdelser i Spanien

Torsdag 13. juni 2024 kl: 15:01
Af: Redaktionen

En langvarig undersøgelse ledet af den spanske civilgarde (Guardia Civil), støttet af Europol, har nu udløst et stort slag mod et kriminelt netværk, der beskæftige sig med narkotikasmugling fra Sydamerika til EU. En afsluttende operation betød, at l blev anholdt i Dubai og i Tyrkiet

Operationen, der var en kulminationen af en række aktioner mod netværket gennem de seneste tre år, omfattede en række nationale og internationale undersøgelser ledet af Belgien, Brasilien, Kroatien, Tyskland, Italien, Serbien og Tyrkiet. Aktionen blev koordineret af Europol's operationelle taskforce.


Det kriminelle netværk organiserede multi-ton kokainsmugling fra Colombia, Brasilien og Ecuador til EU. De mistænkte arrangerede smuglingen ind i EU gennem maritime forsendelser via logistiske knudepunkter i Vestafrika og De Kanariske Øer. Når narkotikaen nåede EU, brugte de mistænkte håndteringscentre i Belgien, Kroatien, Tyskland, Italien og Spanien til yderligere distribution af kokain over hele Europa.


Lederne af narkotikasmuglingsorganisationen var midlertidigt baseret i Tyrkiet og Dubai. Herfra drev de kontrol- og kommandocentrene for det kriminelle netværk. 


I august 2023 opsnappede officerer fra den spanske civilgarde et fartøj med 700 kg kokain om bord nær De Kanariske Øer. Efterretningsanalyse af historiske data fra de krypterede kommunikationsundersøgelser afslørede, at det kroatisk-italienske mandskab tidligere havde importeret mindst 500 kg kokain fra Brasilien til Spanien.


Den samme operationelle metode hjalp efterforskerne med at identificere koordinatorerne og mæglerne, som stammede fra den vestlige Balkanregion. De blev etableret som High Value Targets af den operationelle taskforce for deres involvering i finansiering og koordinering af forsendelserne. 


De var også forbundet til en tidligere opsnapning af et ton kokain beslaglagt i september 2020 på De Kanariske Øer. Ud over de undersøgelser, der blev udført i Spanien, viste informationsudvekslingen mellem landene, at efterforskning i Belgien, Tyskland og Serbien omfatte de samme personer og deres associerede.


Resultater af operationen 12. juni 2024:
  • 4 anholdelser i Spanien
  • 7 husransagninger i Spanien
  • Beslaglæggelser af smykker og luksusure, et skydevåben og ammunition, 109.000 euro i kontanter samt elektronisk udstyr og andet bevismateriale

Samlede resultater af aktionerne mod det kriminelle netværk:
  • 40 anholdelser (heraf 3 High Value Targets) i Brasilien, Kroatien, Tyskland, Serbien, Spanien og Tyrkiet
  • Cirka 8 ton kokain beslaglagt i Belgien, Holland og Spanien
  • Beslaglæggelser af aktiver inklusive 12,5 millioner euro og 3 millioner dollar i Brasilien, og over 50 millioner euro indfrosset i Serbien




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ramper rækker ud over totallængden på et kranvogntog
- Mindre transportvirksomhed i Faaborg er kommet under konkursbehandling
- Svensker bliver chef for tysk lastbilproducent
- Fragtvirksomhed fra Fredericia fik lærepladspris
- SVM-Regeringen vil spare 31 årsværk hos Beskæftigelsesministeriet
- Transportfirma i Haslev er endt i Skifteretten i Næstved
- Maskinstation tipper med ny fire-akslet trailer
- Vognmand fortsætter som formand hos arbejdsgiverorganisation
- Energiselskab har sat et X ved transportudstilling i weekenden
- Vognmandsorganisation formoder, at krav falder bort
- Antallet af konkurser er faldende
- Tysk lastbilproducent viser ny let elektrisk lastbil på transportmesse i Hannover

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst