Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Antallet af konkurser er faldende

Onsdag 4. september 2024 kl: 13:58
Af: Redaktionen

Antallet af konkurser i Danmark faldt i august måned, hvor 294 virksomheder gik konkurs, hvilket var en nedgang på 7 procent sammenlignet med de 315 konkurser, der blev registreret i samme måned sidste år. Faldet i konkurser ses i alle regioner, men to regioner skiller sig ud - Region Hovedstaden var faldet på 56 procent, mens det i Region Midtjylland var på 41 procent

På årsbasis viser tallene også en nedgang. I løbet af de første otte måneder af 2024 er 3.134 virksomheder gået konkurs, hvilket er en reduktion på 4 procent i forhold til samme periode sidste år, hvor tallet lå på 3.276. Det viser en generel tendens til færre konkurser, selvom visse brancher stadig er hårdt ramt.


Ifølge kreditoplysningsbureauet Creditsafe har udviklingen på bygge- og anlægsområdet været mindre mindre positiv end den generelle udvikling i årets løb. Her er antallet af konkurser steget med 30 procent i år sammenholdt med samme periode sidste år.


En anden sektor, der har oplevet en markant stigning i antallet af konkurser er kultur-, forlystelses- og sportsbranchen, hvor stigningen har været på 150 procent, hvilket viser, at selvom der generelt er færre konkurser, er visse sektorer under betydeligt pres.


Færre nystartede virksomheder
Der blev i august i år registreret 5.408 nye virksomheder i Danmark, hvilket er en nedgang på 19 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Faldet i nystartede virksomheder kan være en indikator på en generel usikkerhed i markedet, hvilket kan påvirke fremtidens konkurrenceevne og innovation, vurderer Creditsafe.


Konkursudviklingen i Skandinavien
I Norge ser konkursudviklingen ud til at være stabil, men bygge- og anlægsbranchen er stadig præget af et stort antal konkurser. I august i år gik 276 norske selskaber konkurs, hvilket er en nedgang på 1 procent i forhold til samme måned sidste år. På årsbasis er 2.558 norske aktieselskaber gået konkurs, hvilket er en stigning på 6 procent sammenlignet med sidste år.


I Sverige har der også været et fald i antallet af konkurser i august. Her gik 500 aktieselskaber konkurs, hvilket var en nedgang på 3 procent sammenlignet med sidste år. Dog har mange af disse virksomheder haft skatteudsættelse, hvilket peger på en fortsat udfordring i den svenske økonomi, hvor virksomheder kæmper med at betale udskudte skatter.


Creditsafe er verdens mest brugte kreditoplysningsbureau med kreditvurdering af 430 millioner virksomheder i 200 lande.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Kølemaskiner har kunnet køre elektrisk i 25 år
- Let chassis bærer tunge containere
- Rækkevidde på 500 kilometer breder sig
- Forbrændingsmotorer til brint vinder frem
- Hollandsk lastbilproducent har en bred vifte af modeller og løsninger med på messe
- Fyns Politi uddelte bøder til 22 lastbilchauffører
- 28-årig mand havde ikke det rigtige kørekort
- Store og små køretøjer kan blive tjekket ved grænsen
- Vognmand hentede to-akslede med treakslede
- Fredag 13. september 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- En sæk med luft var afgørende
- Stor tysk transportkoncern får dansk ejer

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst