Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Antallet af konkurser faldt i maj

Onsdag 5. juni 2024 kl: 11:58
Af: Redaktionen

Antallet af konkurser faldt i maj

Antallet konkurser i Danmark faldt med 24 procent i maj 2024 sammenlignet med samme måned sidste år. I alt var der 403 konkurser i maj i år mod 529 i maj sidste år

De to regioner, hvor faldet i antal konkurser var størst, var i Syddanmark og Nordjylland, hvor faldet var henholdsvis 51 procent og 48 procent. I årets første fem måneder er i alt 2.065 virksomheder erklæret konkurs, hvilket svarer til en nedgang på 11 procent sammenlignet med samme periode sidste år, hvor antallet var 2.329.


 - Det er opmuntrende at se det markante fald i antallet af konkurser i Danmark i maj 2024. Det er tydeligt, at vi bevæger os i den rigtige retning. Især er det bemærkelsesværdigt, at regionerne Syddanmark og Nordjylland oplevede store fald. Det indikerer, at den økonomiske situation forbedres bredt set, og det er et positivt tegn for vores fremtidige vækst, siger Morten Kofoed-Larsen, der er administrerende direktør for Creditsafe i Danmark.


Nogle brancher markerer sig negativt
Ovennævnte tal er de generelle. Kigger man på konkurstallene for de enkelte brancher, viser de et stigende antal konkurser inden for landbrug, jagt, skovbrug og fiskeri. Stigningen er på 200 procent.


Færre nye danske virksomheder i maj
Selvom antallet af nye virksomheder har oplevet en nedgang på 12 procent i forhold til samme periode sidste år, blev der stadig startet 6.106 nye danske virksomheder i maj. Totalt set er der i årets første fem måneder blevet etableret 32.974 nye virksomheder, hvilket er 14 procent færre end i samme periode sidste år.


Konkursstigning i Sverige og Norge
I Sverige har antallet af virksomhedskonkurser i maj været det højeste i 30 år. Der har dog været en svag forbedring for både restaurations- og engrosbranchen . I alt er 4.578 svenske aktieselskaber erklæret konkurs i løbet af året, hvilket er en stigning på 49 procent sammenlignet med sidste år og næsten en fordobling sammenlignet med for to år siden.


- Vi tror og håber, at de høje konkursniveauer er begyndt at stabilisere sig en smule. Der er mange tegn, der peger på, at økonomien bevæger sig i den rigtige retning, såsom rentenedsættelser, der forventes at bidrage til øget købekraft og lavere omkostninger for virksomheder. Dog forventer vi stadig at være på høje niveauer, hvad angår antallet af konkurser i resten af året. Jeg forventer, at vi først i fjerde kvartal vil se mindre procentvise stigninger, siger Henrik Jacobsson, der er administrerende direktør for Creditsafe i Sverige.


I Norge var udviklingen i konkurserne i maj mere stabil i forhold til de første fire måneder af året. Der var 327 konkurser i løbet af måneden, hvilket svarer til en stigning på 13 procent sammenlignet med maj sidste år. I alt er 1.679 norske virksomheder gået konkurs hidtil i år, hvilket er en stigning på lidt over 5 procent sammenlignet med samme periode sidste år, hvor antallet var 1.598.


- Det er helt i tråd med den udvikling, vi forventede at se i 2024, med en svag stigning i konkurser i forhold til sidste år, siger administrerende direktør Per Fjærestad fra Creditsafe Norway.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tip-trailer har speciel beklædning på bund og sider
- Fredag 14. juni 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Logistikcenter i Jönköping er taget i brug
- To bekendtgørelser skrives sammen
- Kokainkartel er optrevlet efter anholdelser i Spanien
- De lette kørste frem med 61
- Forskellem mellem nummer et og to er 43
- Maj 2024 endte 74 under maj 2023
- Bestanden af tunge lastbiler er vokset
- To transportministere mødtes i Glücksburg - og snakkede om kollektiv transport
- Havn i Nordvestvendsyssel overgår sine egne forventninger
- En takker af - og en anden tager over

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst