Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Fregatbesætning fik overrakt søfartspris af Kong Frederik X

Fredag 31. maj 2024 kl: 13:59
Af: Redaktionen

På Danske Rederiers Årsdag i sidste uge overrakte H.M. Kong Frederik X Søfartsprisen 2024 til Søværnet og besætningen på fregatten Iver Huitfeldt. Fregatten har været udsendt til Det Røde Hav for at forsvare vores søfarende og den fri skibstrafik mod voldsomme angreb med droner og missiler


H. M. Kongen deltog på Danske Rederiers Årsdag og overrakte Søfartsprisen 2024 til Søværnet og besætningen på fregatten Iver Huitfeldt for "...deres store og heltemodige indsats for at forsvare vores søfarende og vores skibe og den fri sejlads i Det Røde Hav".


I forbindelse med prisover­ræk­kel­sen udtalte H.M. Kong Fredrik X følgende:

”Kære besætning på Iver Huitfeldt. I har leveret en yderst krævende og dybt værdsat indsats. For søfarten. Og for Danmark.  

I har kæmpet for os og for det, vi tror på. 

Stort tillykke med Søfartsprisen.”


Siden slutningen af 2023 har handelsskibe været under angreb med droner, missiler og deciderede kapringsforsøg i Det Røde Hav.  


Derfor besluttede et bredt politisk flertal i Folketinget at sende fregatten Iver Huitfeldt til Det Røde Hav som en del af den internationale koalition, der har forsvaret vores søfarende og den civile skibstrafik mod disse uacceptable angreb.  


Under vanskelige forhold forsvarede den udsendte besætning de søfarende og den fri sejlads mod houthiernes fuldstændigt uacceptable angreb. Derfor tildeler Danske Rederier Søfartsprisen 2024 til Søværnet og besætningen på Iver Huitfeldt. 


- Sådan en dag som i dag, hvor vi overrækker Danske Rederiers Søfartspris til Søværnet og besætningen på Iver Huitfeldt, er det svært ikke at tænke på vendingen ”tak er kun et fattigt ord”. For vi skylder jer så meget. I har været med til at beskytte vores søfarende mod forfærdelige angreb i Det Røde Hav. I har repræsenteret Danmark på fornemste vis. For det skylder vi jer en stor og dybfølt tak. Og for det modtager I Søfartsprisen 2024, sagde Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier. Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Energistyrelsen har vedtaget plan for Hesselø Havvindmøllepark
- Nyvalgte EU-politikere fra Danmark har fået deres udvalgsposter
- Udvidelse af Aarhus Havn sat på pause - Hvad betyder det for byen
- Danmark modtager 1,478 milliarder kroner i EU-støtte til danske infrastrukturprojekter
- Vejdirektoratet skal undersøge muligehederne for at genbruge dele af 3,2 kilometer lang bro
- Rønne bliver udskibningshavn for polsk vindmølleprojekt
- Greenport Scandinavia er kommet nærmere Hirtshals Havn
- Rederi forventer mange rejsende de kommende uger
- Ø-havn får statsstøtte til udvidelse
- Aalborg-virksomhed har med succes testet maritimt brændselscellesystem
- Den maritime industri håndplukker startup-virksomheder
- Lastbilchauffører får lettere ved at parkere på østjysk færgehavn

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst