Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

En tredie færge over Øresund sejler mod en elektrisk fremtid

Tirsdag 7. maj 2024 kl: 10:27
Af: Redaktionen

En tredie færge over Øresund sejler mod en elektrisk fremtid

Øresundslinjen, der er en af Molslinjen A/S færgeruter, er klar til at konvertere en tredje færge, »Hamlet«, til drift på batterier ladet med strøm fra vind- og solenergi. Inden Øresundslinjen blev en del af Molslinjen, var færgerne en del af rederiet ForSea, som i 2016 konverterede færgerne »Tycho Brahe« og »Aurora« til batteridrift

Færgen »Hamlet« vil blive konverteret til batteridrift i løbet af næste år, og det er den svenske leverandør, Echandia, der skal levere batteripakken til færgen og dermed konvertere færgen fra fossil drift til en fuldt elektrisk drift.


- Echandia har batterier, som tilbyder en kombination af lang holdbarhed og lav vægt, og det sikrer os de laveste omkostninger og den laveste klimabelastning set over hele batteripakkens levetid, siger Molslinjens administrerende direktør, Kristian Durhuus.


Batteripakken skal leveres i første halvdel af 2025, og med Hamlets 8.000 årlige afgange på fuld elektrisk drift vil 95 procent af alle de 41.000 afgange årligt på ruten over Øresund mellem Helsingør og Helsingborg blive sejlet med batterielektriske færger. Det vil sænke rutens samlede klimabelastning ned til under 1.500 ton CO2 årligt.


Før konverteringen af de to første Øresundsfærger i 2016 havde ruten årlige emissioner på 37.800 ton CO2.


Echandia leverer i forvejen batteripakkerne til Molslinjen's to nye el-færger til Alslinjen og til Samsølinjen. Disse færger bygges på værft i Tyrkiet, og de sejles til Danmark i slutningen af 2024 og i begyndelsen af 2025.


- Den grønne omstilling af vores færger er den altoverskyggende opgave for os de kommende år. Nu omstiller vi »Hamlet« på Øresundslinjen - og senere kommer verdens største færge-elektrificeringsprojekt nogensinde, når der skal sættes strøm til vores hurtigfærger på Kattegat, siger Kristian Durhuus.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Flere passagerer sejlede med færge til eller fra Danmark i 2023
- Politiet har sigtet en 41-årig kvinde for at køre pirattaxi
- Hovedvejstrafik ved Ribe skal køre over midlertidig militærbro
- Flertal i Folketinget har vedtaget at bygge bro over Limfjordsø ved Aalborg
- Taxi-selskab i Herning er endt som konkursbo
- Lufthavn fremviser kvartalsoverskud på 98 millioner kroner før skat
- Taxadirektør runder 50 år
- Politiet anholdt kvinde for vold mod togkontrollør
- Politikere i Frederikssund siger nej til tog-værksted
- Rederikoncern fragtede mere gods og flere passagerer i april
- DSB kørte med flere passagerer i første kvartal
- Politiet undersøger mulig pirattaxi

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst