Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik

Torsdag 18. april 2024 kl: 13:16
Af: Redaktionen

Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik

Efter en stærk afslutning på 2023 lander Port of Aalborg et tilfredsstillende resultat, som er over forventning. Udlejningsprocenten i havnens erhvervspark steg i andet halvår, og resultatet er derudover påvirket af indtægter på salg af arealer

2023 var første hele år, efter at Royal Arctic Line havde flyttet sine aktiviteter i Danmark fra Grønlandshavnen i Aalborg til havnen i Aarhus. Det gav havnen ved Limfjorden en udfordrende start på året, men trods udfordringer og en betydeligt lavere omsætning, kom Port of Aalborg gennem året med et tilfredsstillende resultat. Nettoomsætningen landede på 233,4 millioner kroner mod 239,5 millioner kroner i 2022, mens resultatet blev 31,4 millioner kroner efter skat mod 66,6 millioner kroner efter 2022


Bestyrelsesformand i Port of Aalborg A/S, Bjarne Jensen, betegner resultat som værende tilfredsstillende og over forventning med tanke på markedsvilkårene i starten af året.

 
- Fra årets begyndelse var vi udfordret af et uro-plaget container- og oliemarked samt øget tomgang i erhvervsudlejningen. Samtidig var det en ny situation for os uden grønlandsskibe i havnen, som indtil da uafbrudt i 50 år havde været en stor del af havnens hverdag. Men takket være en stærk slutspurt i sidste halvår lander vi alligevel et fornuftigt resultat, som er tilfredsstillende - specielt set i forhold til vores udgangspunkt i årets første måneder, siger han.


Ejendomsudlejning og arealsalg sluttede af på højt niveau

2023 udmærkede sig blandt andet ved, at Port of Aalborgs samlede ejendomsportefølje steg betragteligt med færdiggørelsen af nye kontor- og logistikfaciliteter i erhvervsområdet Ankeret i begyndelsen af året. Generelt var året præget af stor aktivitet på udlejning til både nye og eksisterende kunder. Og mens udlejningsprocenten lå under niveau i årets første måneder, steg den tilsvarende i tredje og fjerde kvartal.

 
- Vi har i 2023 budt mange nye aktører velkommen i området, mens vi også har oplevet øget interesse fra eksisterende kunder, som har haft behov for at udvide deres aktiviteter. Desuden kunne flere lejere sidste år tage det nye kontorhus ”C-House” i brug. Det er vi glade for, fordi det vidner om, at vi er med til at facilitere væksten blandt lokale aktører, siger administrerende direktør i Port of Aalborg, Kristian Thulesen Dahl. 
 

- Året var desuden kendetegnet ved stor interesse for vores område, hvor flere store projekter har krævet ekstra plads. Derfor har vi både udviklet arealer til brug for kunder, ligesom vi i løbet af året har solgt cirka 100.000 kvadratmeter jord til nye projekter, der igangsættes i løbet af 2024. Det vil alt sammen medvirke positivt til aktiviteterne på havnen, sortsætter han.


Port of Aalborg har i 2023 købt yderligere 500.000 kvadratmeter areal vest for Østhavnen, som over de kommende år også skal udvikles til industriområde.
 

Containertrafikken kom godt fra land i 2023
Ved indgangen til 2023 startede et nyt kapitel for containertrafikken i Aalborg, da Port of Aalborg overtog driften af Aalborg Containerterminal. På trods af de nye vilkår og et udfordret globalt containermarked med dalende efterspørgsel, lykkedes det Port of Aalborg at øge antallet af håndterede containere gennem året.

 
I alt bød året på over 800 skibsanløb og lidt over to millioner ton gods over kaj.
 

Yderligere investeringer i grøn omstilling skal gavne lokalt

Port of Aalborg er udpeget som vækstzone for erhvervs- og bæredygtighedsudvikling i Aalborg Kommune og har som erklæret målsætning at øge antallet af arbejdspladser i kommunen.

 
Som led i den udvikling er der i 2023 foretaget yderligere investeringer i infrastruktur og erhvervsparken, der skal understøtte Port of Aalborgs rolle som en vækstdriver for lokalt og regionalt erhvervsliv med særligt fokus på den grønne omstilling. 

 
- Den fremtidige udvikling skal i høj grad realiseres gennem yderligere investeringer i området. Derfor har vi det forgangne år haft fokus på at optimere og fremtidssikre vores egne rammer, som led i fortsat at kunne tiltrække og skalere store projekter inden for specielt den grønne omstilling. Det er en del af vores strategiske afsæt, at investeringer i netop den grønne omstilling i fremtiden skal bidrage positivt til vækst i området og vores egen forretning, siger Kristian Thulesen Dahl.
 
 
Om Port of Aalborg A/S:
  • Port of Aalborg A/S, der omfatter syv datterselskaber og har omkring 100 medarbejdere, er ejet af Aalborg Kommune
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Godsmængderne gennem danske havne faldt sidste år
- Flere passagerer sejlede med færge til eller fra Danmark i 2023
- Havn ved Elben startede året med fremgang
- Svensk Øresunds-havn får ny containerforbindelse
- Færgerederi får ny forperson for sit tilsynsråd
- Rederikoncern har sat én milliard euro af til batteri-elektriske færger
- Rederikoncern vil indsætte batteri-elektriske færger over Den Engelske Kanal
- Rederikoncern fragtede mere gods og flere passagerer i april
- Tiderne skifter - maskiner i Limfjordshavn skifter til el
- En tredie færge over Øresund sejler mod en elektrisk fremtid
- Sønderjysk havn med mange meter vanddybde fremlægger rekordregnskab
- Areal på haven i Aarhus bliver midlertidigt militært område

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst