Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Serieproduktion af batteri-elektriske lastbiler begynder i Belgien

Torsdag 14. september 2023 kl: 13:44
Af: Redaktionen

Serieproduktion af batteri-elektriske lastbiler begynder i Belgien

Volvo Trucks sætter gang i serieproduktionen af elektriske lastbiler med tunge batterier på sin fabrik i Gent i Belgien. Det betyder, at Volvo-koncernen nu bygger batteri-elektriske lastbiler bygges på fire fabrikker - tre i Europa og en i USA.

- Fabrikken i Gent er den største i vores netværk, så det er en meget vigtig milepæl. Nu kan endnu flere transportvirksomheder køre elektrisk med Volvo, siger Roger Alm, der er President Volvo Trucks.


Volvo Trucks vil bygge tre forskellige elektriske modeller af Volvo FH, Volvo FM og Volvo FMX på på fabrikken i Gent. De batteri-elektriske lastbiler kan køre med en totalvægt på 44 tons og kan tilpasses til en lang række transportbehov.


Fabrikken i Gent er den største af Volvo Truck's produktionssteder med en årlig kapacitet på omkring 45.000 lastbiler. De elektriske lastbiler er samlet på samme platform og linje som de diesel- og gasdrevne lastbiler i et produktionsset-up, der giver fabrikken en høj fleksibilitet, når det kommer til at håndtere forskellige varianter og krav. Batteripakkerne kommer fra den nyligt åbnede batterisamlingsfabrik i Gent, der ligger ved siden af produktionslinjen.


Fransk fabriksanlæg var først ude med el-lastbiler
Gent er den fjerde Volvo Trucks-fabrik, der producerer elektriske batterilastbiler. Først ude var Blainville i Frankrig, hvor Volvo begyndte at bygge elektriske lastbiler til renovation og bydistribution i 2019. Et år senere startede fabrikken i New River Valley, USA, serieproduktion af VNR Electric, designet til regional transport. Sidste år åbnede Volvo Trucks serieproduktionenen af den tungeste serie på Tuve-fabrikken i Sverige.


Indtil videre har Volvo Trucks modtaget ordrer, herunder hensigtserklæringer om at købe, på omkring 6.000 elektriske lastbiler i 42 lande på seks kontinenter.


- For bare få år siden troede mange, at det var umuligt at elektrificere tung lastbiltransport. Men vi besluttede tidligt, at elektrificering er vores vigtigste vej til nul-emissioner. Nu kan vi tilbyde et brancheførende udvalg af specialbyggede elektriske lastbiler i kommerciel drift over hele verden, siger Roger Alm, der fortsætter:


- Men for at det store elektriske skift kan ske, er regeringerne nødt til at handle nu og tilbyde incitamentsprogrammer for dem, der investerer i den nye teknologi, øger kapaciteten i elnettet og også indfører CO2-afgifter for at gøre bæredygtig transport mere konkurrencedygtig.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Belgisk udlejningsvirksomhed har fået den 2.000 fra Holland
- Nyvalgte EU-politikere fra Danmark har fået deres udvalgsposter
- Udvidelse af Aarhus Havn sat på pause - Hvad betyder det for byen
- Italiensk transportvirksomhed bestiller 1.500 lastbiler hos svensk leverandør
- Fødevaregrossist kører elektrisk
- Fredag 19. juli 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Svensk-dansk postkoncern forbedrede sit kvartalsresultat
- Danmark modtager 1,478 milliarder kroner i EU-støtte til danske infrastrukturprojekter
- Køreprøver bliver på dansk, engelsk eller tysk
- Transportvirksomhed i det vestlige Vendsyssel er taget under konkursbehandling
- Elektriske minibusser kommer til Paris med brint-elektrisk lastbil
- Broarbejde tæt på Brenner-passet vil påvirke godstransporten de kommende år

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst