Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
TRAFIKSELSKAB:

- Vi følger planen om samfundsansvar

Tirsdag 6. juni 2023 kl: 12:06
Af: Redaktionen

Én gang om året evaluerer trafikselskabet ,Movia, tingenes tilstand, hvad angår den grønne omstilling, udvikling af mobilitet, samarbejde og ledelse. Movia's seneste rapport om samfundsansvar (ESG) samler op på nøgletal for 2022. Movia konkluderer, at selskabet er godt på vej ind i fremtiden

Movia's hovedopgave er, sammen med kommuner og regioner, at sikre en effektiv drift af bus, flextrafik, lokaltog og havnebusser i selskabets område, der dækker Sjælland inklisiv Hovedstaden, Lolland og Falster. Som trafikselskab er det også Movia's ansvar at sikre en god oplevelse for de mange millioner passagerer, som årligt rejser i Movia's område. Samtidig skal det gøres på en grønnere og mere bæredygtig måde. 


Movia peger efter 2022-nøgletallene på, at de gule busser på Sjælland og øerne efterhånden er mere grønne end gule. I 2022 har Movia sammen med kommuner og regioner sikret en markant vækst i antallet af klimavenlige busser på vejene - fra 160 i 2021 til 340 ved udgangen af 2022. Det betyder mindre luftforurening, mindre støj og bedre vilkår for klima og miljø. Og udviklingen går kun én vej, og det er fremad.


Som led i den grønne omstilling, ser Movia også på, hvordan flextrafikken kan blive mere grøn, ligesom selskabet arbejder med at skifte lokaltogene til grønnere alternativer, efterhånden som de gamle tog får alderen til det.
 
 
ESG-rapporten er desuden anledning til at opsummere, hvordan passagerernes tilfredshed ser ud. På det punkt bevæger Movia sig også den rigtige retning. Tilfredsheden med rejseoplevelsen i Movia's transportformer - både busserne og lokaltog - er høj og steget en lille smule fra 2021 til 2022. Samtidig ligger tilfredsheden med Flextrafik fortsat på et højt niveau igen i 2022.


- 2022 var et meget vanskeligt år at være trafikselskab i. Coronarestriktionerne var stadig gældende i begyndelsen af året, og Movia havde i 2022 og har stadig i 2023 et passagerefterslæb, fordi mange har vænnet sig til at arbejde hjemme eller har købt en ekstra bil. Stigningerne i brændstofpriserne tog fart med Ruslands krig i Ukraine og det har presset økonomien for Movia og dermed for kommunerne og regionerne på Sjælland i 2022, og det gør det fortsat i 2023, siger Dorthe Nøhr Pedersen, der er administrerende direktør i Movia.


- På trods af det, er vi stolte over, at så mange mennesker er tilfredse med deres passageroplevelse hos os. Samtidig fortsætter vi i Movia i samarbejde med kommuner og regioner den grønne omstillingsbølge i 2022 med rekordmange grønne busser på gaderne, til gavn for klimaet og folkesundheden. En udvikling, som vi forventer vil fortsætte de kommende år, siger hun videre.


Udvalgte resultater:
 
Grønne busser:
  • Ved udgangen af 2022 kørte der 339 el-busser og én brint-bus rundt på vejene i Movia's område. Til sammenligning var der 160 elbusser ved udgangen af 2021.
  • Ved udgangen af 2024 forventer Movia, at der kører ca. 570 el-busser i selskabets område. Dermed er Movia langt foran målsætningen om 50 procent el-busser i 2030
  • Movia's samlede CO2-regnskab for busdriften er faldet med 12 procent pr. kørt kilometer i forhold til året før

Grønne tog:
  • Lokaltog A/S arbejder sammen med Movia for at erstatte 20 dieseltogsæt med 18 nye batteritog, når dieseltogene står foran en udskiftning inden for en kortere årrække. De nye batteritog vil reducere CO2-udledningen betragteligt, da strømmen til togene i høj grad vil komme fra grønne energikilder

Tilfredse passagerer
  • Movias kundetilfredshed steg fra 94 procent i 2021 til 95 procent i 2022.
  • For Lokaltog A/S steg den kundetilfredsheden et procentpoint fra 92 procent i 2021 til 93 procent i 2022
  • I Flextrafik lå tilfredsheden i 2022 på 83 procent, hvilket var uændret fra 2021


Interesserede kan læse Movia's ESG-rapport her:

I rapporten kan man blandt andet læse om, hvordan Movia inddrager passagererne, om tilgængelighed, ligestilling og arbejdsforhold samt om, hvordan Movia samarbejder med operatører.Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Rederikoncern forventer et mindre resultat
- Signalfejl blokerer togtrafikken mellem Vendsyssel og det øvrige Jylland
- Fredag 19. juli 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Køreprøver bliver på dansk, engelsk eller tysk
- Elektriske minibusser kommer til Paris med brint-elektrisk lastbil
- Den syvende bus blev leveret i den syvende måned
- Fredag 12. juli 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Sporfornyelser lukker for togtrafik på flere hovedstrækninger
- Flere faglærte og ufaglærte over 60 år er i arbejde
- Passagertallet steg med godt 16 procent
- Ti initiativer skal styrke vejtransportbranchen
- Ungarn har overtaget formandsposten for EU's råd af ministre

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst