Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
TRANSPORTORGANISATION OM NYE BØDEREGLER:

Nye bøder for chaufførers arbejdstid kommer på det værst tænkelige tidspunkt

Mandag 21. november 2022 kl: 18:05
Af: Redaktionen

Fra mandag vil myndighederne udskrive bøder, hvis de ser, at chauffører bryder de nye arbejdstidsregler, der kom med EU's vejpakke. Chauffører kan nu få bøder for at lægge for mange ugentlige timer på landevejen, eller hvis de kører mere end 10 timers kørsel, der starter om natten, selvom de i øvrigt overholder køre- og hviletidsreglerne

Transportorganisationer - eksempelvis ITD - er stærkt kritiske over for de nye regler med tilhørende bøder. Det er især de begrænsninger i natkørsel, som reglerne udløser, der volder vognmænd og chauffører problemer. ITD opfordrer til, at politikerne ser på reglerne og får dem tilpasset, så de er til at køre med for landtransporterhvervet.


Selvom der ifølge ITD er blevet lyttet til mange af landtransporterhvervets bekymringer, inden myndighederne tager bødeblokkene frem, mener ITD, at det er "det stærkt kritisabelt", at landtransporterhvervet skal underlægges flere bøder.

 
- Transportbranchen er et af de mest gennemregulerede områder, og antallet af bøder, som chauffører og vognmænd kan få for at gå på arbejde, er ødelæggende for branchen. Derfor er det nye regelsæt med flere bøder en torn i øjet på vores vognmænd og chauffører, siger Henriette Kjær, der er politisk chef hos ITD.

 
ITD har lagt et stort pres på myndighederne for at få lettet reglerne, så de belaster branchen mindst muligt. Men der er stadig nogle knaster i reglerne, som rammer branchen hårdt.

 
- Myndighederne har lyttet til mange af branchens bekymringer, men vi må bare konstatere, at reglerne stadig rammer alt for hårdt. For eksempel tvinger begrænsninger i natkørsel mange vognmænd til at flytte kørslen til dagtimerne, hvor der er trængsel. Og det giver ingen mening midt i en energikrise, hvor vi skal begrænse brændstofforbruget mest muligt, siger Henriette Kjær.


Hun håber, at den kommende regering vil tage en diskussion af reglerne.
 

Derudover er der mange vognmænd og chauffører, som må skære gevaldigt ned i deres kørsel for at undgå bøder. Og det giver ingen mening i en tid med chauffør- og kapacitetsmangel. Især når reglerne ikke har noget med trafiksikkerheden at gøre.
 

- Den nye arbejdstidskontrol kommer desværre på det værst tænkelige tidspunkt. For det tvinger chauffører til at arbejde mindre og på andre tidspunkter, end de gerne vil. Og vognmændene skal samtidig investere i flere lastbiler for at lave det samme arbejde. Det skader den grønne omstilling og virksomhedernes muligheder for at klare sig gennem krisen, siger Henriette Kjær.
 

Den nye kontrol er en del af vejpakken fra EU, som medførte et krav om myndighedskontrol med arbejdstiden for mobile lønmodtagere og selvstændige vognmænd.  





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transportvirksomhed i Roskilde er endt i skifteretten
- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst