Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Ekstra skelet aflaster lagerarbejderen

Torsdag 25. august 2022 kl: 13:03
Af: Redaktionen

Ekstra skelet aflaster lagerarbejderen

Den tyske transport- og logistik-koncern, Dachser, har testet aktive exo-skeletter i det daglige arbejde på et lager. Resultaterne med exo-skeletterne, der aflaster lagerarbejderne i deres fysiske arbejde, er så gode, at virksomheden vil tage teknologien i brug andre steder

Arbejdet på et lager indebærer en masse manuelle opgaver, som til tider kan være fysisk anstrengende - for eksempel ved losning eller plukning af varer. Dachser har gennem en længere periode undersøgt muligheden for at give medarbejderne tekniske hjælpemidler, som kan hjælpe dem med at udføre anstrengende opgaver. Især exo-skeletter ser lovende ud. Inden for lægevidenskaben har man længe benyttet sig af eksterne støttestrukturer af denne type, og nu er et stigende antal markedsklare enheder ved at blive tilgængelige til brug i industrien.


Tilbage i 2019 gennemførte Dachser indledende test på lagre, primært af passive exo-skeletter med mekaniske fjedersystemer, skinner eller lodder, der hjælper med at løfte tunge genstande. 


I mellemtiden har aktive exo-skeletter nået et modenhedsniveau, der gør, at de også kan være med til at forbedre arbejdsgangene på lagre. Aktive exo-skeletter bruger batteridrevne robotmotorer til at lette løfteopgaver, hvilket i høj grad letter belastningen af den nedre del af ryggen for personer, der løfter tungere genstande. Eftersom brugerne ikke bliver nær så trætte, er de bedre i stand til at opretholde en god kropsholdning.


Aktive exo-skeletter i Magdeburg
I løbet af foråret har aktive exo-skeletter produceret af den tyske producent German Bionic fået lov at vise, hvad de duer til i Dachser's logistikcenter i Magdeburg. Målet var at indsamle empiriske data under autentiske forhold og at få feedback fra medarbejderne. "Cray X"-enheder blev taget i brug som hjælp til forskellige processer i forbindelse med indgående varer, ordreplukning og ved pakkebordet. Exo-skelettet kan aflaste 30 kg pr. løft og hjælper også med at bære.


- De positive effekter af exo-skeletterne blev hurtigt tydelige, siger Stephan Heinemann, der er Contract Logistics Manager på Dachser's logistikcenter i Magdeburg. 


- Vores medarbejdere får direkte aflastning, når de håndterer tungere genstande, og deres krop stabiliseres i en mere ergonomisk stilling. Det har også fordele på lang sigt, da exo-skeletterne forhindrer overanstrengelse og arbejdsulykker, som kan være sundhedsskadelige. 


Et andet tydeligt aspekt ved skeletterne var deres brugervenlighed, som betød, at testbrugerne hurtigt accepterede dem.


Teknologi med en lys fremtid
Dachser vil bygge videre på de positive oplevelser. 


- Under testningen bemærkede alle - som vi havde håbet - hvordan exo-skelettet reducerede belastningen af den nedre del af ryggen, hvilket de opfattede som positivt, siger Stephan Heinemann. 


Derfor vil afdelingen bruge de tre aktive exo-skeletter regelmæssigt i fremtiden.


Andre arbejdspladser i Dachser-netværket vil også tage den nye teknologi i brug på deres lagre, herunder logistikcentret i Ulm til efteråret. 


- Vi arbejder løbende på at effektivisere Dachsers processer, herunder på lagrene, ved at indføre nye teknologier og innovationer. Det omfatter frem for alt at støtte medarbejderne i alle aspekter af deres aktiviteter på lagrene, fremhæver Thomas Klare, der er chef for Corporate Contract Logistics hos Dachser.


- Vores brug af aktive exo-skeletter er en demonstration af, hvordan moderne teknologi ikke kun gør arbejdet lettere her og nu, men også kan have en positiv indvirkning på vores logistikmedarbejderes helbred på lang sigt.
Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Uddannelsesorganisation samler tre afdelinger i en
- Online-supermarked lukker lager i Aarhus efter et år
- Uddannelsescenter åbner ny indendørs gaffeltruckhal - og dørene for flere kurser
- Dansk virksomhed bygger distributionscenter med plads til 150.000 paller
- Havneselskab med tre havne havde fremgang i første halvår
- Nybyggede lagerlokaler er lette at udleje
- Forsvaret lejer lager i Vendsyssel til uniformssystem
- Norsk pakkedistributør tager nyt robotlager i Køge i brug
- Logistikanlæg med autodele vil sætte nye standarder
- Østjylland oplever en stigning i antallet af tomme lagerlokaler
- Fragtmænd flytter ind i nye haller
- Padborg-virksomhed vandt pris for effektivitet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst