Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Tungvognspolitiet i nord kontrollerede lastbiler og varevogne - og skrev fartbøder til forbipasserende

Onsdag 11. maj 2022 kl: 09:21
Af: Redaktionen

Tirsdag gennemførte politiets Tungvognscenter Nord (TCN) en kontrol i samarbejde med blandt andet Fødevare-, Motor-, Beredskabs- og Færdselsstyrelsen. Nordjyllands Politi betegner kontrollen, der fandt sted ved rasteplads Glenshøj Øst ved Hobro som den største i flere år

Politiet vinkede omkring 175 lastbiler - heraf 61 udenlandske - ind til kontrol. Det samme blev godt 30 varevogne - heraf to udenlandske. Derudover stadsede politiet også 22 personbiler for forskellige færdselsforseelser.


Under den store kontrol havde myndighederne fokus på både lastvogns- og varevognstrafikken - herunder køre- og hviletidsbestemmelserne, ulovlig cabotagekørsel, godskørsel, særtransporter, dyretransporter, ADR/miljø samt fejl og mangler.

 
I forbindelse med kontrollen blev der ligeledes sat fokus på køretøjerne som arbejdsplads og herunder de enkeltes chaufførers løn og ansættelsesforhold.
 

- Vi er i alt 60 mand samlet herude i dag og på trods af regnvejret, har vi et rigtig godt flow af køretøjer. Der er god stemning, høj arbejdsmoral, og vi møder en bred forståelse for kontrollen blandt de fleste af de standsede, lød det fra lederen af politiets Tungvogncenter Nord, politikommissær Claus Kjær-Pedersen, i forbindelse med kontrollen.


På motorvej E45 var der nedsat hastighed i forbindelse med kontrollen, da området var at betragte som en arbejdsplads. Hastigheden var nedsat til 50 km/t, hvilket politiet kunne konstatere var udfordring for flere - særligt personbiler. Således havde 229 ved kontrollens ophør haft så travlt med at passere, at det kostede dem en bøde. Heraf uddelte politiet 37 klip og 5 betingede frakendelser. 


Den brede kontrol resulterede i at politiet og de forskellige styrelser kunne registrere 33 forseelser mod danske vognmænd og chauffører samt 12 mod udenlandske tunge køretøjer - plus 9 forseelser på varebilssiden. 

- Der var stort set forseelser inden for alle områder, siger Claus Kjær-Pedersen   

Tungvogncenter Nord afholder løbende kontroller af tung- og varevognstrafik i Østjylland, Midt- og Vestjyllands og Nordjyllands politikredse. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- En plus en plus en plus en - bliver et 34 meter langt vogntog
- Vognmand fra Brylle hentede påhængsvogn til veksellad i Hedensted
- Tysk-italiensk joint venture har fået ok fra konkurrencemyndighederne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst