Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Sydvestjysk havn vil investere trecifret millionbeløb i mere infrastruktur

Tirsdag 10. maj 2022 kl: 09:32
Share  


Af: Redaktionen

Esbjerg Havn, som gennem en lang årrække har udviklet sig til at være en central havn, når det gælder havvindmøller, vil skrue op for investeringerne i infrastrukturen. Det sker på baggrund af, at der både er gang i vindmølleindustrien, at Tyra-feltet er på vej tilbage i drift, og at der er øget aktivitet på andre områder

Perspektiverne er beskrevet i årsrapporten for Esbjerg Havn i 2021, der viser en omsætning og et overskud på niveau med året før. Af årsrapporten fremgår det også, at det samlede positive billede er medvirkende til, at havnen kommer til at investere massivt i nye projekter og i havneudvidelsen i 2022. 


- Det har været en stor fornøjelse at overtage formandsstolen på et tidspunkt, hvor det går så godt for havnen, og hvor perspektiverne er så gode. Vi investerer i næste regnskabsår et trecifret millionbeløb i kaj og arealer, så vi er sikre på, at vi kommer til at kunne følge med efterspørgslen i de kommende år, siger Søren Gade, der er tidligere minister i flere Venstre-ledede regeringer og også tidligere medlem af EU-Parlamentet for Venstre.


Esbjerg Havn vil blandt andet investere massivt i mere kaj-areal gennem en stor havneudvidelse, der skal tilføre 750.000 kvadratmeter ekstra havn i Esbjerg. Havneudvidelsen skal understøtte den stigende aktivitet. Derudover vil havnen fortsætte sine investeringer i infrastruktur, der skal gøre havnen mere bæredygtig såsom landstrøm.


Op mod 30 procent reduktion i CO2-udledning
2021 bød også på investeringer i infrastrukturprojekter, hvor havnens kapacitet til godshåndtering blev forbedret. Samtidig har landstrømsanlæggene spredt sig til det meste af havnen, så både kuttere, borerigge, jackup-rigge og serviceskibe kan tappe strøm direkte fra kajen, når de er i land. Elektrificeringen af havnen har ført til en reduktion i CO2-udledningen på op mod 30 procent.


- 2021 har været et år, hvor havnen har forberedt sig på den stigende aktivitet, som vi forventer i de kommende år. Vi skal ikke bare understøtte hele værdikæden i udskibning af vindmøller, vi skal også fortsat udvikle fiskeriet og godstransporten, og så skal vi gøre det hele så bæredygtigt som overhovedet muligt. Det kræver planlægning og investeringer, siger Søren Gade.


Udover investeringer i den fysiske infrastruktur har havnen også sat gang i et projekt med teknologivirksomheden Honeywell, der skal overvåge hele havnens energiforbrug, så det kan nedbringes yderligere. Samtidig vil man sammen med IT-virksomheden Atos udvikle en ’digital tvilling’ af havnen, der kan simulere fremtidige projekter, så de kan planlægges med minimal udledning af CO2. Og så er havnen blevet ISO-certificeret i forhold til kvalitet og arbejdsmiljø.


- Vi har formået at investere i og udvikle havnen gevaldigt i et år, hvor omsætning og resultater holder sig fint på niveau. Det gør mig meget fortrøstningsfuld i forhold til ambitionerne for investeringsniveauet i de kommende år, siger Søren Gade.


Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Grøn skattereform sætter skub i elektrificeringen af Danmark
- PtX-produktion på Bornholm er kommet et skridt videre
- Rederier og fagforeninger vil chikane til livs
- Sidste Grønlandsskib sejler fra Aalborg i dag
- Skoleskibet Danmark lægger til i Aalborg og byder på bent skib i Aalborg
- Britisk styrmand fik en dom på halvandet års fængsel efter skibskollision
- Vestkysthavn ser sig selv som aktiv medspiller i stor klimaaftale om havvind i Nordsøen
- Aftale om Planloven imødekommer havnenes interesser
- Britisk styrmand erkender sig skyldig efter skibskollision
- Havn får tank-anlæg med brint
- Chaufførstrejke i Sydkorea påvirker forsyningskæderne
- Lodsvirksomhed ansætter ny økonomidirektør

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst