Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Nye corona-krav i kollektiv trafik gælder fra søndag den 19. december

Søndag 19. december 2021 kl: 19:00
Share  


Af: Redaktionen

For at mindske smittespredningen hen over julen indføres der yderligere restriktioner i den kollektive transport og på kørekortområdet. Der indføres krav om pladsbillet i fjerntog, krav om coronapas i fjernbusser og fjerntog samt mundbindskrav på kørekortområdet.

Efter indstilling fra Epidemikommissionen og godkendelse i Epidemiudvalget er der fra søndag den 19. december 2021 kl. 08.00 indført krav om mundbind på kørekortområdet og krav om coronapas i fjernbusser og fjerntog.

Derudover er der indført  krav om pladsbillet i DSB’s InterCity og InterCityLyn. Det betyder, at passagerer, der skal rejse med enten et InterCity eller InterCityLyn, både skal have gyldigt coronapas og pladsbillet ud over deres almindelige billet.

- Det går rigtig stærkt med smitten lige nu, og derfor er der også brug for ekstra opmærksomhed og ekstra tiltag, så juletrafikken kan opretholdes og smittespredningen mindskes. Derfor indfører vi nu krav om coronapas på de lange rejser samt pladsbilletkrav, så der ikke er overfyldte tog i juleperioden, hvor mange rejser længere. Samtidig er der også behov for, at dem, der bruger fjerntoget på arbejde kan komme med, og derfor indfører vi en ordning, der kan håndtere det for dem, der er raske efter corona, men endnu ikke har fået deres coronapas igen, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Der har tidligere været en mulighed for, at ansatte i transportsektoren kunne undtages for krav om mundbind eller visir, hvis de kunne vise coronapas. Denne undtagelse er ikke længere gældende og medarbejdere skal dermed bruge mundbind eller visir, uanset om de kan vise coronapas. Tiltagene indføres fra den 19. december kl. 08.00 og fire uger frem til den 16. januar 2022.

Der bliver også krav om mundbind på køreskoler og ved køreprøver.
Samtidig med indførslen af de nye tiltag forlænges de gældende restriktioner også til den 16. januar 2022. De gældende restriktioner er krav om mundbind eller visir i kollektiv trafik mv. og indenrigsfly, coronapas på kørekortområdet og forbud mod indtagelse af alkoholiske drikke i busser.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Politikere kritiserer mangelfuldt nordisk transportsamarbejde
- Dansk rederi-koncern køber tysk tog-operatør
- Ny bygning i Sydhavnen er kontakt til elektriske tog
- Svensk togoperatør kørte ud af første kvartal med overskud
- Nye krav fra EU ændrer toldhåndteringen i 2022
- Limfjordshavn skal have ny direktør
- Politisk flertal på Christiansborg giver 416 millioner kroner til Østbanen
- Over 2.500 personer er blevet oplært i nye signalsystemer
- Ny intermodal forbindelse er åbnet mellem Tyskland og Sverige
- Kombi-forbindelse forbinder Lübeck med Halmstad
- Herning-speditør åbner for import med skib, tog eller fly fra Fjernøsten
- Tysk transport- og logistikkoncern omsatte for over 7 milliarder euro

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst