Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Togpendel fragter træ og øger eksporten fra vestsvensk havn

Fredag 3. september 2021 kl: 10:45
Share  


Af: Redaktionen

Togpendel fragter træ og øger eksporten fra vestsvensk havn

Opskårede træprodukter fra savværket Fiskarheden, der ligger i nærheden af Malungsfors i Dalarna, vil fremover blive pakket i containere og fragtet med togpendel til Göteborgs Hamn, når det er produkter, der skal til Asien. Göteborgs Hamn peger på, at den nye togpendel vil bidrage til mindre CO2-udslip, give logistiske fordele og styrke havnen som en centralt omdrejningspunkt for eksporten fra den svenske skovindustri

Savværket Fiskarheden står sammen med speditionsvirksomheden Träfraktkontoret bag den nye togpendel. Det første tog, der kørte i pendlen, fragtede 32 styk 40-fodscontainers fra det japanske rederi ONE og ankom til Göteborgs Hamn mandag 30. august.


Tidigare er godset blevet transporteret på lastbil via Gävle Hamn ved Østersøen. Med det nye setup med togpendlen via Göteborg bliver CO2-belastningen pr. transporteret container halveret fra 406 kg CO2 til 207 kg CO2 opgjort pr. teu, hvor en 40 fods container svarer til to 20-fods containere.


Fiskarheden producerer over 370.000 kubikmeter opskårede træprodukter årligt. Godt 90 procent af virksomhedens kunder er ikke svenske. Savværket har satset stort på containertilpasning af jernbaneterminalen i Malungsfors, hvor der i dag er et moderne og effektivt anlæg.


- Det er et stort løft, at vi nu kan håndtere og pakke containere her i Malungsfors. Det er en langsigtet satsning, som åbner nye markeder for os via Göteborgs Hamn og som også er den rette vej at i arbejdet med at mindske vort klimaaftryk, siger Magnus Larsson, der er administrerende direktør for Fiskarheden.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tøjkoncern øger antallet af transporter kørt med CO2-reducerende brændstof
- Vejdirektoratet giver spøgelsesbilister kamp til stregen
- Trafikbetjeningen til og fra Bornholm skal analyseres
- Transportministeren vil have debateret 11 kg-reglen ved høring
- Næste etape af EU’s vejpakke træder i kraft
- Per Christensen har trukket sig som formand for 3F
- Maskintrailer har fundet vejen til entreprenør i Vejen
- En spanier kan også arbejde som chauffør i Danmark
- Elektriske lastbiler får særlig sikkerhedsfunktion
- Vognmand i Padborg har fået tre ud af fem nye trækkere
- Vejhjælpsforretning gik godt i 2021
- Endnu et truckanlæg får nu GTL - dieselolie produceret af gas

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst