Klik venligstRedaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
FORENING FOR MOTORKØRETØJSFORSIKRING:

Mange varebiler kører rundt uden ansvarsforsikring

Tirsdag 1. december 2020 kl: 12:22
Share  


Af: Redaktionen

Ikke nok med, at der, ifølge en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension, er en del erhvervschauffører, som kører for hurtigt og for uopmærksomt. Mange kører også i biler, der ikke har den lovpligtige ansvarsforsikring. Det er ikke i orden, lyder det fra DFIM - Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring - der administrer loven om dagsgebyr for manglende ansvarsforsikring

Nye tal fra DFIM viser, at der er 1.502 vare- og lastbiler, som pr. 30. november 2020 kører rundt i trafikken uden at være ansvarsforsikret. Det er 13 procent af samtlige 11.334 uforsikrede køretøjer svarende til knap hvert ottende køretøj. Antallet fordeler sig med 1.431 varebiler og 71 lastbiler.


- At der kører så mange vare- og lastbiler rundt, der ikke er ansvarsforsikrede, er ikke i orden. Ikke nok med, at det er ulovligt, det er heller ikke betryggende - hverken for ejeren eller brugeren af køretøjet, for samfundet eller for alle de kunder, der faktisk betaler for at være ansvarsforsikret, siger Maria Clausen, der er underdirektør og leder af DFIM i en kommentar til tallene.


- Der er en grund til, at netop denne forsikring er lovpligtig. Det skyldes, at de skader, man forvolder med ens køretøj på personer eller andres ting, kan løbe op i millioner af kroner, især hvis skadelidte får personskader, som medfører invaliditet og tab af erhvervsevne, siger Maria Clausen.


Bliver man stoppet af politiet med et uforsikret køretøj på offentlig vej, inddrager politiet nummerpladerne på stedet og udsteder en bøde på mindst 1.000 kroner. Hertil kommer, at man bliver pålagt et dagsgebyr på 250 kroner for hver dag, ens køretøj enten ikke er afmeldt hos Skat eller, at der er tegnet en ansvarsforsikring. Og så længe man skylder dagsgebyrer, kan man, ifølge loven, ikke købe en ansvarsforsikring på noget køretøj i noget forsikringsselskab.
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Transport- og Boligministeriets tilsyn med Post Danmarks regnskabspraksis i perioden 2011-2019 ikke har været helt tilfredsstillende
- Statsrevisorernes beretning om Post Danmark ændrer intet
- Berettiget kritik af tilsynet med PostNord øger mistanke om urent trav på pakkeområdet
- Politiet på Fyn fandt flere fejl
- Chauffør i tyrkisk lastbil havde kørt for længe - i for mange dage
- Resultatforbedringen ligger på lager
- - Der bliver udskrevet alt for mange parkeringsbøder langs motorvejene
- Klampning af lastbiler bør være en mulighed
- Britisk virksomhed får opgaven med at opkræve ubetalte p-afgifter hos udenlandske virksomheder
- Mangelfulde dokumenter får transportkoncern til at indstille transporter ti Storbritannien
- Politiet fandt mange fejl på en dansk lastbil
- Vognmand fra Vendsyssel har hentet ny vogn og vognkasse søndenfjords

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst