Klik venligst

Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Færgerederi betaler corona-støtte tilbage

Fredag 18. september 2020 kl: 12:47
Share  


Af: Redaktionen

Rederiet Scandlines, der sejler mellem Gedser og Rostock og mellem Rødby og Puttgarten, har besluttet at returnere de 69 millioner kroner, som rederiet i alt forventer at modtage fra hjælpepakkerne til dækning af faste omkostninger i forbindelse med indsatsen mod spredning af corona-virus. Indsatsen betød i fortåret eksempelvis omfattende rejsebegrænsninger, som blandt andet påvirkede færgetrafikken med faldende passagertal og dermed også faldende billetindtægter tilfølge

Ledelsen i Scandlines vurderer, at grænselukningen og de afledte effekter vil påvirke rederiets omsætning negativt med over 1 milliard kroner, men selskabets forventer imidlertid, at årsresultatet uanset den pressede situation samlet ikke bliver negativt.


Scandlines har derfor besluttet at tilbagebetale støtten til faste omkostninger ved årsskiftet, hvis der ikke indføres flere grænselukninger.


- Vi har været og er fortsat under betydeligt pres, og vi har modtaget hjælpepakker til at fastholde medarbejdere hen over sommeren og til at dække faste omkostninger i en meget usikker situation. Modsat andre virksomheder har vi på grund af vores rolle som kritisk infrastruktur haft mulighed for at betjene en del af vores kunder, idet fragttrafikken har kunnet opretholdes i væsentligt omfang. Det medvirker til, at vi vurderer, at vi kan betale de i alt 69 millioner kroner til dækning af faste omkostninger tilbage til staten, siger Søren Poulsgaard Jensen, der er administrerende direktør i Scandlines.


Beslutningen er truffet, uanset de tre Scandlines-virksomheder, som har modtaget støtte til dækning af faste omkostninger som for eksempel lejeomkostninger, afskrivninger, renter, IT og vedligehold af anlægsaktiver, uændret opfylder alle betingelser for at modtage støtte.
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Rederikoncern skruer op for forventningen til 2020
- Oliehavn ved Limfjorden har fået ny skumcentral
- Fire kvinder serverer debat til formiddagskaffen
- Udvidelse af havnen med flest containere tager form
- Øresundshavn vil være med til at fange CO2
- Ny terminal og adgangsvej står klar til færgerne over Kattegat
- København-virksomhed etablerer sig i Aarhus
- Skorsten på havnen i Aarhus væltede
- Færgekunder får rabatter udbetalt
- Færgerederi fyrer 140 og skal have ny direktør
- Antallet af ordre på nye skibe ligger meget lavt
- Havn ved Limfjorden fastholder forventningerne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligstKlik venligst