Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Kommune vil bistå opsagte lufthavnsmedarbejdere

Mandag 15. juni 2020 kl: 15:03
Af: Redaktionen

Aarhus Lufthavn varslede mandag en antal opsigelser, der svarer til omkring 23 fuldtidsstillinger. Opsigelserne kommer på grund af en markant lavere flyaktivitet ind og ud af lufthavnen på Djursland. Borgmester i Syddjurs Kommune, Ole Bollesen (S), peger i forbindelse med opsigelserne på, at kommunen vil indlede en dialog med lufthavnen og de faglige organisationer for at afklare, hvordan de opsagte medarbejdere bedst kan hjælpes videre. Kommunen står klar med rådgivning, opkvalificering og hjælp til jobsøgning, alt efter hvad der passer bedst til den enkelte medarbejder

- Alle har desværre kunnet se, hvordan krisen i luftfartsindustrien har udviklet sig i takt med corona-krisen. Vi må forvente, at det tager tid, før markedet vender tilbage til normalen, og derfor har jeg også forståelse for lufthavnens dispositioner i en meget vanskelig situation. På samme tid er det utroligt trist for de medarbejdere, som er varslet opsagt. Vi står fra kommunen klar til at hjælpe de berørte medarbejdere videre. Vi ser frem til at lufthavnen kommer igennem den nuværende krise og tilbage på det stærke vækst- og udviklingsspor, vi så i 2019, siger Ole Bollesen.


Syddjurs Kommunes erhvervs- og beskæftigelsesområde går i gang med at planlægge en række indsatser og er klar til at afsætte de nødvendige ressourcer til opgaven. Eksempler på bistand kan være match med konkrete jobåbninger, jobsøgningskurser, uddannelsesforløb eller opkvalificering til andre brancher, hvor der er behov for arbejdskraft.
 

De berørte medarbejdere vil blive hjulpet og vejledt af kommunens erhvervs- og beskæftigelsesområde. 
 

- De opsagte medarbejdere skal have den nødvendige hjælp for at komme godt videre, og det er vi klar til at sikre. Vi ser frem til konstruktiv dialog med lufthavnen, de faglige organisationer og de omkringliggende kommuner, så vi kan blive så præcise som muligt, i den hjælp vi tilbyder. Der er heldigvis jobmuligheder på Djursland og i regionen, men der kan være behov for opkvalificering eller uddannelse for at matche jobs i andre brancher. Der står vi klar til at hjælpe med råd og viden om de muligheder der findes, ligesom vi også kan hjælpe med at finde direkte match med virksomheder, som mangler medarbejdere med de pågældende kompetencer, siger formanden for udvalget for erhverv og beskæftigelse Gunnar Sørensen.

 
Da der er tale om en større opsigelsesrunde, er det ifølge reglerne på arbejdsmarkedet den kommune, hvor virksomheden ligger, der skal tilbyde de berørte medarbejdere hjælp.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Toldhund fandt et kilo hash gemt i valnødder
- Lufthavn lægger arealer til midlertidigt militært område
- Toldere fandt knap tre ton narkotika sidste år
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Fagforbund taber sag mod ground handling-selskab
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst