Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien

Mandag 25. marts 2024 kl: 10:10
Af: Redaktionen

Transport- og logistikkoncernen Blue Water Shipping leverede ifølge ledelse og bestyrelse et tilfredsstillende resultat for 2023, hvor bundlinjen i et svært marked voksede med 76 procent til et overskud på 147 millioner kroner før skat

I forbindelse med årsresultatet peger Blue Water-koncernen på, at det globale fragtmarked i 2023 var påvirket af nedgang i fragtmængderne - især indenfor sø- og lufttransport. Den vigende efterspørgsel betød til et fald i priserne, som de seneste år har været markant højere end normalt som følge af kapacitetsproblemer i branchen.


Hos Blue Water Shipping er der trods nedgangen i fragtmængderne tilfredshed med det økonomiske resultat for 2023, der viser et overskud på 147 millioner kroner – mod et overskud på 83 millioner kroner året før for alle koncernens aktiviteter.


- Vi er tilfredse med resultatet for 2023, da vi har leveret en pæn forbedring af bundlinjen i et omskifteligt og udfordrende marked. Fundamentet er stærkt, og alle vores forretningsområder bidrager positivt til det samlede resultat. Vores medarbejder har igen vist, at de er dygtige til at levere effektive løsninger for vores kunder selv under svære betingelser. Vores serviceniveau er fortsat meget højt, siger Søren Nørgaard Thomsen, der er administrerende direktør i Blue Water.

 
Nye markeder vinder omsætning
De markante fald i fragtpriserne i løbet af 2023 har kun påvirket Blue Waters omsætning i mindre grad - med et fald på 3 procent. Omsætningen i 2023 endte på 8,959 milliarder kroner mod 9,259 milliarder kroner året før. En afgørende faktor var stigende markedsandele i flere dele af forretningen. Den generelle fragt steg således for Blue Water i den sidste del af 2023, men omsætningen er særligt påvirket af ekspansion i Energy, Ports & Projects-divisionen, hvor der i 2023 blev vundet adskillige betydelige kontrakter samtidig med, at der blev etableret nye kontorer, der medvirker til ny omsætning.
 

- Vi oplevede modsat markedet stigende fragtmængder i slutningen af 2023. Det er vi glade for, men vi oplevede også, at vi skulle arbejde hårdere for at fastholde og vinde kunder, da de lavere priser og volumener har øget konkurrencen, siger Søren Nørgaard Thomsen.
 

Balanceret vækststrategi
På medarbejdersiden er Blue Water vokset til godt 2.400 sidste år, hvor man bød omkring 500 nye medarbejdere velkommen. Medarbejdervæksten er især sket udenfor Danmark - både i lande med eksisterende Blue Water-kontorer og med flere nye kontoråbninger. Antallet af medarbejdere fortsætter med at vokse ind i 2024, hvor man har passeret 2.500.


Koncernens Energy, Ports & Project-division har de seneste år eksekveret på en vækststrategi. Det har betydet åbning af en række kontorer, så Blue Water nu er til stede på flere markeder. Samtidig er organisationen optimeret i forhold til at styrke det globale samarbejde på tværs af koncernen.

 
- Vi har løbende set positive resultater af vores vækststrategi. Ekspansionen sker i det rette tempo, hvilket betyder, at der samlet set er den rigtige balance mellem investeringerne og indtjeningen. Vi forventer, at denne positive udvikling indenfor divisionen fortsætter i 2024, siger Søren Nørgaard Thomsen.

 
Gode forventninger til 2024
Forventningerne til 2024 er et koncernresultat på 150-170 millioner kroner. Resultatet vil være positivt påvirket af den løbende succesfulde implementering af de nyere kontorer i blandt andet Australien, Guyana, Tyrkiet og Kina.


- Vi vil i 2024 følge vores strategi med fokus på effektivisering, konsolidering og profitabel vækst. Vi er ligeledes opmærksomme på, at de nuværende og nye geopolitiske, finansielle og økonomiske forhold kan påvirke vores aktiviteter og muligheder for at servicere vores kunder i 2024. Det kræver, at vi fortsat er parate til at agere og reagere på de skiftende forhold, men det er jeg sikker på, at vi kan, da det er en del af vores DNA, siger Søren Nørgaard Thomsen.
 


Blue Water Holding - Nøgletal


2023

2022

Udvikling

Omsætning

8,959 mia. kr

9,259 mia. kr

-300 mio. kr / -3 %

Resultat før skat

147 mio. kr

83 mio. kr

+64 mio. kr /  +76 %

Egenkapital

730 mio. kr

645 mio. kr

+85 mio. kr /  +13 %

Ansatte

2411

1884

+527 /  +28%


(Kilde: Blue Water Holding)Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lufthavn fremviser kvartalsoverskud på 98 millioner kroner før skat
- Lufthavn ved Aalborg havde fremgang i april
- Resultatet efter første kvartal var et plus på knap 2,5 milliarder kroner
- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Toldhund fandt et kilo hash gemt i valnødder
- Lufthavn lægger arealer til midlertidigt militært område
- Toldere fandt knap tre ton narkotika sidste år
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst