Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
TRANSPORTORGANISATION TIL TRANSPORTMINISTEREN:

Drop hastighedskontrolattesterne

Fredag 18. oktober 2024 kl: 09:41
Af: Redaktionen

- Vi forholder os stadigvæk kritisk til attesternes effekt og pris. Sådan lyder det fra transportorganisationen ITD, der har henvendt sig direkte til transportminister Thomas Danielsen (V). ITD gjorde for et år siden opmærksom på, at Danmark tilsyneladende er det eneste land, der kræver en hastighedsattest i forbindelse med det årlige syn af lastbiler og andre køretøjer. ITD fremhæver, at kravet dermed er konkurrenceforvridende og skader vognmænd i Danmark

Hastighedskontrolattesterne koster op mod 1.000 kroner pr. lastbil, men attesterne er ikke et krav for, at udenlandske lastbiler kan køre på de danske veje. Det er heller ikke et krav for nye lastbiler eller for ikke-registrerede lastbiler det første år på vejene.


ITD mener, at kravet om hastighedskontrolattester udelukkende er en udgift, som de danske vognmænd bliver pålagt i form af gebyret på op mod 1.000 kroner og i form af omkostningerne ved at tage lastbilen ud af drift for at få foretaget de nødvendige test.


ITD sin henvendelse til transportministeren kritiserer ITD endnu en gang kravet, men roser også Thomas Danielsen for, at han har tilkendegivet, at han er lydhør over for kritikken og vil undersøge det nærmere.


- Det er positivt, at transportministeren nu har bedt sit embedsværk om at undersøge sagen. Men vi er ikke i mål før, vognmændene bliver fri for de dyre og besværlige attester, som skævvrider konkurrencen med de udenlandske vogne, siger administrerende direktør i ITD, Stefan K. Schou.


- Jeg håber, at transportministeren tager henvendelsen alvorligt, men det forventer jeg også, at han gør. Vi holder et vågent øje med udviklingen, tilføjer han.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Shipping-virksomhed sendte en vognmand til Hedensted for at hente udtrækstrailer
- Drop hastighedskontrolattesterne
- Fredag 18. oktober 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Platformsdirektivet er vedtaget i EU - en glædens dag
- Den nye EU-Kommission skal stille op til høringer i EU-Parlamentet
- Selskab med olie i tanken er med på elektrisk messe
- Haderslev-vognmand er klar til at hejse lad på ny tre-akslet kærre
- Kurervirksomhed i København er endt i Sø- og Handelsrettens skifteret
- Man har sendt en twinsteeret trækker til Thisted
- Digitale pas og ID-kort skal gøre det lettere at rejse
- Vognmandsorganisation advarer mod fakturasvindlere
- Færdselsstyrelsen inviterer til branchemøde

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst