Klik venligst

Forsiden
      

Tyske el-lastbiler er i hele landet

Tirsdag 8. oktober 2024 kl: 13:47
Af: Redaktionen

Tyske el-lastbiler er i hele landet

Med den seneste levering af batteri-elektriske eEconic-lastbiler til skraldeindsamling på Bornholm kører der nu elektriske lastbiler fra Mercedes-Benz i hele landet. Det fremhæver den danske importør, Hessel Trucks A/S. Samtidig er Nyboes Auto i Rønne blevet autoriseret Mercedes-Benz lastvognsværksted på Bornholm

Tyske el-lastbiler er i hele landet
Den første elektriske eEconic blev sat i drift i Esbjerg i efteråret 2022, og to år efter kan man møde de elektriske lastbiler i hele landet, hvor især eEconic er populær hos kommunerne.


- De danske kommuner har taget rigtig godt imod eEconic, som kan løse de samme opgaver, som deres diesel- og gasdrevne søstermodeller kan. Med den elektriske version i drift løses opgaverne lokalt helt emissionsfrit, og samtidig sikrer man et støjfrit miljø til glæde for både dem, som er på arbejde, og dem, som bor i området, udtaler eMobility Manager Mikael Voigt fra den danske importør, Hessel Trucks.


- Vi kan se, at stort set alle kommunale udbud i de seneste år har indskrevne ønsker eller direkte krav om, at flåden af biler enten udelukkende eller delvist skal udgøres af elektriske skraldebiler. Og det ses nu tydeligt i gadebilledet, hvor mere end 100 eEconic nu er i drift i flere end 20 byer. Og mange flere er på vej, siger han videre.


De seneste er sendt til Bornholm
Det seneste sted, hvor Hessel Trucks har leveret batteri-elektriske lastbiler, er Bornholm, hvor Meldgaard Miljø, der har hovedsæde i Aabenraa, har vundet entreprisen med at indsamle 10 husholdningsfraktioner på Bornholm. Og for Meldgaard Miljø er eEconic ikke et ubeskrevet blad, da virksomheden bruger dem i både Viborg, Varde og Horsens. 


- Vi starter op med både ny plads, personale og biler, så det er da en stor mundfuld fra dag ét at samle de mange nye fraktioner på Bornholm ind, for der er ingen generalprøve. Men vi har, efter en grundig forberedelse sammen med chaufførerne, fået en forrygende start, og de elektriske lastbiler klarer ruterne helt, som de skal. De lader helt enkelt op i løbet af natten på vores nye ladeanlæg, og så de er klar til næste dag, siger Freddy Fogh Sørensen, der er afdelingschef for Meldgaard Miljø og som har stået i spidsen for udrulningen på Bornholm.


Det nyeste isenkram
Bilerne er den nyeste generation af eEconic og samtidig blandt de første to-akslede eEconic, der kører på de danske veje. Bilerne lever op til de nye EU-sikkerhedskrav, der blandt andet dikterer radar på begge sider og foran på lastbilen samt kameraer hele vejen rundt. Det skaber de bedste forudsætninger for at undgå ulykker.


I forbindelse med leveringen af de nye batteri-elektriske skraldebiler var det nærliggende for Hessel Trucks at etablere et certificeret serviceværksted på Bornholm, som efterlever Mercedes-Benz' standarder for både diesel og el-lastbiler. Valget faldt på Nyboes Auto, der har eksisteret i over 40 år og servicerer hele Bornholm. I marts 2014 overtog den nuværende ejer, Jesper Jensen, Nyboes Auto ApS, og siden har firmaet gennemgået en større modernisering og fremstå i dag som et nutidigt og moderne autofirma. Nyboes Auto har gennem en årrække serviceret Mercedes-Benz lastbiler, og det var derfor oplagt for Hessel Trucks at udpege Nyboes Auto som autoriseret værksted.


Der findes i alt 28 Mercedes-Benz serviceværksteder for lastbiler landet over.



Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Amerikansk lastbilproducent solgte 88 tunge brint-elektriske lastbiler i juli kvartal
- Tip-trailer med fire-aksler kan rumme 61,5 kubikmeter
- Tyske el-lastbiler er i hele landet
- Tre-akslet tip-trailer er landet i Lundby på Sjælland
- Den ene tog den anden sværlasttrailer med på ladet
- Lastbilproducent genbruger komponenter i produktion af nye køretøjer
- Truckcenter udvider mod nord
- Tiptraileren rummer 61,5 kubikmeter og kører på Fyn
- Kasse på forvogn og fire-akslet påhængsvogn blev leveret fra Hedensted
- Læserpris gik til producent af sættevogne
- Vognmand lod sig overtale i et svagt øjeblik
- Tankvogn udviklet i Tarm transporterer materialer med til sprængniger

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst