Klik venligst

Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Grøn strøm har gjort sit indtog erhvervspark i Limfjordens største havn

Tirsdag 1. oktober 2024 kl: 13:38
Af: Redaktionen

Grøn strøm har gjort sit indtog erhvervspark i Limfjordens største havn

Port of Aalborg indfører grøn strøm som endnu et tilbud til havnens lejere. Hensigten er at hjælpe virksomhederne i erhvervsparken til at blive grønnere i deres drift uden, at de skal ændre driften nævneværdigt

Fra og med tirsdag 1. oktober køber Port of Aalborg udelukkende grøn strøm, og det betyder, at de virksomheder i erhvervsparken, der er tilknyttet havnens egne målere, vil nyde godt af den nye ordning.
 

- Vi gør det, fordi vores fornemmeste opgave som udlejer er at skabe de bedst mulige rammer for virksomhederne i vores erhvervspark. Dette omfatter ikke kun skræddersyede bygninger, stærk infrastruktur og gode logistikløsninger. Det omfatter også at skabe de rette rammer for, at virksomhederne kan udvikle sig i en grønnere retning, siger teknik- og bæredygtighedschef hos Port of Aalborg, Mette Schmidt.
 

Nul udledning
Energistyrelsen definerer ”grøn strøm” som energi fra vedvarende kilder, der i VE-direktivet omfatter vindkraft, solenergi, geotermisk energi, omgivelsesenergi, tidevands-, bølge- og andre former for hav-energi, vandkraft, biomasse, lossepladsgas, gas fra spildevandsanlæg og biogas.
 

I forlængelse heraf har Energistyrelsen fastsat grøn strøms udledning til 0 kg CO2 pr. kWh.

 
Men energileverandører kan ikke bare kaste om sig med begrebet ”grøn strøm”. Det skal dokumenteres med såkaldte oprindelsesgarantier, der udstedes og administreres af Energinet og Energistyrelsen. En oprindelsesgaranti er et elektronisk dokument, hvis funktion er at dokumentere over for forbrugerne, at en given andel eller mængde af energi er produceret fra vedvarende energikilder.
 

Lille merpris med stor effekt
For lejerne i Port of Aalborgs erhvervspark vil der være en merpris på 1,7 øre pr. kWh, men Mette Schmidt er overbevist om, at prisen ikke er afgørende.

 
- Det gør ikke bare en grøn forskel i verden. Det har også positiv indvirkning på virksomhedernes CO2-regnskab og det klimaregnskab, som flere snart skal levere. Dermed styrkes den enkelte virksomheds konkurrenceevne, siger hun.


I første omgang omfatter levering af grøn strøm kun de lejere på havnen, som faktureres af Port of Aalborg, mens lejere med egen måler selv administrerer deres el-aftale.
 

- Vi vil meget gerne hjælpe virksomheder, der ønsker at komme over på grøn strøm, med at få en aftale i stand, understreger Mette Schmidt.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny app skal stoppe sms-syn
- Fredag 4. oktober 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Transportkoncern i Greve har fundet sin nye administrerende direktør
- Transportkoncern justerer sine priser i opadgående retning
- Salg af tysk transportkoncern er blevet godkendt
- Pakkekoncern skal håndtere et tocifret millionantal pakker
- Posthuse er blevet til pakkebutikker
- To lastbilchauffører er blevet hædret for deres indsats
- Den ene tog den anden sværlasttrailer med på ladet
- Vognmandsorganisation kalder transportministeren for Transportkøbernes minister
- Fragtcenter i Horsens er endt som konkursbo
- Flytteforretning i Skive har lukket kassen for sidste gang

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst