Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
REDERIORGANISATION:

Ny politi skal forebygge påsejlinger af hvaler

Fredag 20. september 2024 kl: 10:26
Af: Redaktionen

Hvert år dør et stort antal hvaler efter at være blevet påsejlet af et skib. Rederiorganisationen Danske Rederier ønsker med ny politik at øge opmærksomheden på problemet og være med til at mindske risikoen for påsejling af hvaler

Den tætte skibstrafik på verdenshavene udgør ofte en trussel for hvalernes liv og sundhed, hvor påsejlinger af skibe hvert år koster mange hvaler livet. Påsejlinger kan også udgøre en risiko for sikkerheden ombord på skibene - ikke mindst på mindre fartøjer. Danske Rederier mener derfor, at det er helt indlysende og i alles interesse at mindske risikoen for påsejlinger så meget som muligt. 


Danske Rederier peger på, at ønsket om at bevare og sikre bæredygtig brug af verdens have og deres ressourcer er et af FN’s Verdensmål og har rederiorganisationens støtte.


- Vi har et ansvar for at tage hensyn til livet i de have, som vores skibe sejler igennem. Jeg håber, at vi ved at øge opmærksomheden om problemet med påsejling af hvaler, kan være med til at mindske risikoen for, at det sker, siger Nina Porst, der er direktør for klima, miljø og sikkerhed i Danske Rederier. 


Danske Rederier ønsker at beskytte hvaler bedre, særligt i de områder, hvor de yngler, og opfordrer sine medlemmer til at træffe de nødvendige for­an­stalt­nin­ger til at mindske risikoen for påsejling af hvaler. 


Danske Rederier fremhæver i den nye politik på området behovet for at være opmærksom på og følge alle de eksisterende retningslinjer og anbefalinger - blandt andet i regi af IMO, og at opsøge den relevante information om hvalers færden, som løbende offentliggøres af eksempelvis World Shipping Council, og tage højde for anbefalinger og informationer, når rederierne planlægger skibenes ruter.


- Som et erhverv, der lever af havet, skal vi agere miljømæssigt forsvarligt og være med til at beskytte den marine biodiversitet og højne opmærksomheden om vigtigheden heraf, siger Nina Porst.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Ny politi skal forebygge påsejlinger af hvaler
- Nye shippingnetværk vil føre til lidt flere ugentlige services
- Lodsbåde sejler atter under særligt flag
- Containerrederi udvider med jernbanetransport
- Erhvervsministeren er rejst til Indien med flere grøn løsninger inden for søfart
- Stor tysk transportkoncern får dansk ejer
- Passagererne er tilfredse med Bornholmerfærgen
- Havn i Skåne ønsker mere kapacitet i terminaler
- Gods og passagerer fyldte mere på skibene i august
- Danske DSV køber angiveligt tyske DB Schenker
- Aarhus får stadig direkte containerforbindelse til Asien
- Færgerederi sejlede med flere passagerer med færre afgange

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst