Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Færre fly fragtede flere passagerer

Torsdag 12. september 2024 kl: 17:07
Af: Redaktionen

I juni, juli og august rejste ni millioner passagerer via Københavns Lufthavn. Det er en million flere end i de tilsvarende måneder sidste år. sidste år. Fremgangen svarer til en stigning på 13 procent

- På trods af at der faktisk er færre passagerfly, der letter og lander i Københavns Lufthavn, har vi haft en rigtig god sommer, som er helt på niveau med de travleste somre i 2018 og 2019. Det skyldes, at flere flyselskaber flyver med mere moderne fly med plads til flere passagerer, og at flyselskaberne er blevet bedre til at fylde flyene, siger Peter Krogsgaard, der er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn. 
 

I august rejste 2,95 millioner passagerer gennem lufthavnen, hvilket var 360.000 flere end i august sidste år. Passagerne var med de i alt 22.153 passagerfly, der i august lettede og landede i Københavns Lufthavn. 


Da antallet af passagerfly, der lettede og landede i Københavns Lufthavn i august 2019 var 23.261, svarer det til, at der var fem procent færre fly i luften i august i åt, men det samme antal passagerer gennem lufthavnen. Belægningsgraden, altså hvor mange flysæder der i gennemsnit er fyldt ud fra København, var på 81,0 procent i august i år mod 79,0 procent i 2019.

 
Flere passagerer i transfer i København
Den samlede fremgang i antallet af passagerer hen over sommeren skyldes også et stigende antal transferpassagerer, der rejser via København og benytter lufthavnen som mellemstation på turen videre ud i verden.
 

Andelen af transferpassagerer i de tre sommermåneder steg med 19 procent i forhold til sidste år. Langt de fleste transferpassagerer i Københavns Lufthavn flyver ind fra lufthavne i Nordeuropa særligt fra Sverige, Norge og resten af Danmark.
 

- Vi er meget tilfredse med, at andelen af transferpassagerer stiger. Det styrker vores position som et vigtigt trafikknudepunkt og viser, at vi er en attraktiv lufthavn for mange rejsende med et bredt netværk af ruter til store dele af verden, siger Peter Krogsgaard.
 

Hvis man ser på hele året, er der til og med august foretaget godt 3,7 millioner transferrejser til og fra Københavns Lufthavn. SAS, der er det største flyselskab i lufthavnen, står for langt de fleste transferpassagerer - cirka 80 procent.





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Det er en fantastisk nyhed
- Skandinavisk flyselskab udvider antallet af ruter fra København
- Indisk it-virksomhed udvider samarbejde med britisk flymotorproducent om brintteknologi
- Stor tysk transportkoncern får dansk ejer
- Færre fly fragtede flere passagerer
- Regeringen skal investere i markedet for grønne brændsler
- Charterrejser prægede sommertallene i jysk lufthavn
- Lufthavn ved Aalborg nåede op på højeste antal passagerer i seks år
- Svensk rederi-koncern køber transport- og logistikvirksomhed med omkring 1.500 lastbiler
- Et styrket SAS sikrer stabilitet og vækstmuligheder
- Strejke blandt SAS-ansatte er afblæst
- Shipping-virksomhed fra Esbjerg åbner nyt kontor i Warszawa

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst