Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Containerterminal kører fossilfrit

Tirsdag 10. september 2024 kl: 13:48
Af: Redaktionen

Containerterminal kører fossilfrit
Containerterminalens store STS-kraner (ship-to-shore) og arbejdskøretøjer kører på el fra vedvarende energikilder. (Foto: CMP)

Brændstofforbruget i havnevirksomheden CMP’s containerhåndtering i containerterminalen i Københavns havn blevet fuldt fossilfrit efter indfasning af HVO100-brændstof. Det betyder, at forbruget af fossil diesel er blevet reduceret med over 286.000 liter og udledningen af CO2 er faldet med 640 ton årligt

CMP - Copenhagen Malmö Port -  har siden november sidste år gradvist indført det fossilfrie brændstof HVO100 (hydrogenereret vegetabilsk olie) på containerterminalen i København. HVO100 reducerer CO2-udledning med op til 90 procent i forhold til brugen af fossil diesel. 


Oprindeligt var det planlagt, at fuld indfasning af HVO100 først skulle finde sted i forbindelse med, at den nye containerterminal i Københavns Ydre Nordhavn bliver tage ti brug i 2025.


Indfasningen omfattede i slutningen af 2023 terminaltraktorer, samt baglands- og gaffeltrucks. I første halvdel af 2024 satte CMP sine nye straddle carriers med en batteri-hybrid drivlinie, som er kompatibel med HVO100, i drift på dele af den eksisterende containerterminal. Derefter blev HVO100 succesfuldt testet på CMP’s ældre straddle carriers i løbet af sommeren og fra 1. august kører alle maskiner i ordinær drift dermed fossilfrit.


- I CMP er vi stolte af at kunne tilbyde containerterminalhåndtering i København uden brug af fossile brændstoffer - endda over et halvt år før oprindeligt planlagt. Det er et vigtigt skridt i vores, såvel som vores kunders og hele transportsektorens grønne omstilling, siger Povl Dolleris Røjkjær Ungar, der er COO - driftsdirektør i Copenhagen Malmö Port.


- Containerterminalen i København er helt central for forbrugere og virksomheder i hovedstadsområdet og Sjælland - her håndteres langt størstedelen af containere til det østdanske marked. Det er derfor vigtigt for os at have fjernet fossile brændstoffer i vores terminaldrift og derved understøtte udfasningen af fossile CO2-udledninger i København ligesom i Malmö, siger han videre.


Copenhagen Malmö Port stræber efter at være en af verdens mest bæredygtige havne og har i denne forbindelse et konkret mål om at opnå netto-nuludslip i egen drift i 2025 - og være klimapositiv i 2040 i overensstemmelse med Science Based Targets.


I årene 2020 - 2023 har CMP mindsket sine CO2-udledninger i egen virksomhed (GHG Scope 1+2) med 68 procent, hvilket modsvarer en reduktion med 1.477 ton CO2 på årsbasis. I Malmö har CMP også indfaset HVO100, hvilket har reduceret CMP's udledninger med over ca. 840 tons CO2 på årsbasis.












Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havneselskab fra Fredericia kan blive medejer af havn i Thy
- Havnen i Aarhus bliver til et aktieselskab
- Tidligere havnedirektør bliver ny direktør for fragtmænd
- En del af havnen i Esbjerg bliver militært område i fire dage
- Fragtmængder og passagertal steg hos rederikoncern
- Dansk skibsfart står fortsat for en stor andel af den samlede danske eksport
- Limfjordshavn får militært område - midlertidigt
- Dansk-svensk havneselskab får støtte til CO2-infrastruktur
- Træsprit havner på Djurslands største havn
- En menneskelig fejl var årsag til sammenstød mellem hurtigfærge og havnekaj i Rønne
- Skibsfarten er et globalt erhverv, som bør klimareguleres på internationalt plan
- Klimaråd udforsker konsekvenser og valg for Danmarks næste klimamål

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst