Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Charterrejser prægede sommertallene i jysk lufthavn

Mandag 2. september 2024 kl: 17:09
Af: Redaktionen

Samlet gik der 1.297.330 rejsende gennem Billund Lufthavnen i løbet af juni, juli og august, hvilket bragte sommeren 2024 ind på top 3 over de travleste somre i lufthavnens historie. Især antallet af charterrejsende har ligget højt. Trods det høje antal rejsende i sommerperioden, ligger passagerertallet i år ind til videre under det tilsvarende passagertal for 2023

I august rejste i alt 419.347 passagerer via Billund Lufthavn, hvilket var 3,6 procent færre end samme måned sidste år, hvor tallet var 434.879.


Luftfragten voksede
I august blev der håndteret 7.335 ton luftfragt i Billund Lufthavn, hvilket var en stigning på 17,8 procent i forhold til samme måned sidste år. Størst var stigningen i mængden af import-gods, der er vokset med 33,2 procent. 


På trods af ferieperioden formåede Billund Lufthavn at opretholde en stabil fragtoperation. I alt blev der håndteret 22.624 ton luftfragt i løbet af juni, juli og august, og derfor blev det den sommer med mest luftfragt i lufthavnens 60-årige historie. 


- Der sker typisk et dyk i tons fragt, når man er i en periode, hvor store dele af verden holder ferie, men vores gode team og samarbejdspartnere har holdt et højt niveau henover sommeren i år. Vi er glade for også i ferieperioderne at kunne sikre effektiv og pålidelig fragttransport, og vi er stolte af at have haft den travleste sommer nogensinde inden for luftfragt, siger administrerede direktør i Billunf Lufthavn, Jan Hessellund.


Et kig på passagertallene for årets første otte måneder i år sammenlignet med samme periode sidste år viser en tilbagegang på 3 procent fra 2.731.414 passagerer i januar - august 2023 til 2.650.098 passagerer i periode januar - august i år.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Joint venture-selskab får rådgiver-opgave på ny metro-linie
- Joint venture-selskab får rådgiver-opgave på ny metro-linie
- Nye tilskudspuljer skal fremme kollektiv transport i landdistrikterne
- Buschauffør fik livsvigtig hjælp af forbipasserende
- Store og små køretøjer kan blive tjekket ved grænsen
- Fredag 13. september 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Indtægter skal bringe gælden ned hos tysk jenbaneoperatør
- Sommertrafikken over Øresundsbron satte rekord
- Færre fly fragtede flere passagerer
- Trafik bidrager positivt til resultat - og tunnel får støttemidler fra EU
- Passagererne er tilfredse med Bornholmerfærgen
- Gods og passagerer fyldte mere på skibene i august

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst