Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

I Køge døber man kraner

Fredag 23. august 2024 kl: 16:45
Af: Redaktionen

I Køge døber man kraner

Det var en dåb i den tunge ende, da man hos Køge Havn fredag navngav havnens nye Gottwald ESP 6-kran »Jumbo«. Kranen er med sine 375 ton, 6 aksler og 24 hjul og med en løftekapacitet på 125 tons, er den største kran i Køge Havns historie

Køge Havn er gennem de senere år vokset til det tredobbelte, når det gælder havnearealer. Og når det gælder om at komme i dybden, er der i dag op til 9,5 meter til bunden. Det betyder plads større skibe, hvilket kræver større og større udstyr for at kunne håndtere de stigende mængder gods.


- Vi opererer i et kompetitivt marked, hvor hurtighed og effektiv håndtering gør en forskel for vores kunder, og det er dette, som Køge Havn kommer i møde med vores nye wirekran som vi forventer os rigtig meget af, sagde direktør Thomas Elm Kampmann sagde i sin tale i forbindelse med navngivningen af »Jumbo«


- Det er efterhånden vel heller ikke nogen hemmelighed, at Køge Havn kigger ind i store vindmølleprojekter i vores nærområde i Østersøen. Også her vil en kran i denne størrelse, som vi ser her, kunne giver os en klar forretningsmæssig fordel. Kort sagt, Køge havn er optimistisk omkring fremtiden og investerer for fremtiden, sagde han videre.


Under normale omstændigheder så er det en borgmester eller en minister, der svinger champagneflasken, men Køge Havn valgte denne gang at lade æren tilfalde en af havnens erfarne kranførere, Jesper Balslev. 


- For hvad er mere naturligt, end at giver æren til en af dem, der passer, plejer og kører kranen i dagligdagen. sagde Thomas Elm Kampmann. 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havn i Vendsyssel dyster med otte europæiske havne om bæredygtighedspris
- Sveriges største havn er blevet 144.000 kvadratmeter større
- Havn på Bornhold tager afsked med sin økonomidirektør
- I Køge døber man kraner
- Canadisk jernbanekonflikt påvirker transporten
- Ny havnedirektør i Thyborøn var salgschef i Aalborg
- Terminaloperatør og havn skal mødes i Retten
- Rønne bliver udskibningshavn for polsk vindmølleprojekt
- Greenport Scandinavia er kommet nærmere Hirtshals Havn
- Ø-havn får statsstøtte til udvidelse
- Lastbilchauffører får lettere ved at parkere på østjysk færgehavn
- Politisk flertal sætter udvidelsen af Aarhus Havn på pause

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst