Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
VEJTRANSPORTORGANISATION:

EU-Kommissionen bekræfter, at Østrigs nord-syd begræsninger strider mod EU-lovgivning

Torsdag 16. maj 2024 kl: 15:26
Af: Redaktionen

EU-Kommissionen har givet sit officielle svar på en klage fra den italienske regering. Svaret peger på, at Østrig flere gange overtræder EU-lovgivningen ved sine begrænsninger af vejtransporten med lastbiler mellem Tyskland og Italien gennem Østrig

Den internationale vejtransportorganisation, IRU, har sammen med flere nationale vejtransportorganisationer gentagne gange peget på, at den kommercielle vejgodstransportsektor er hæmmet af de begrænsninger, som de østrigske myndigheder har indført for lastbiltransport gennem det vestlige Østrig, der er en af de vigtige nord-syd korridorer i Europa. IRU har også påpeget, at begrænsningerne er i strid med EU-lovgivningen.


IRU hilser derfor EU-Kommissionens begrundede udtalelse om Italiens klage over Østrigs trafikforbud mod tunge godskøretøjer velkommen.


IRU fremhæver, at EU-Kommissionens svar tydeligt peger på, at Østrig overtræder artikel 34 og 35 i Treaty on the Functioning of the European Union - TFEU - traktaten om, hvordan EU fungerer. De to artikler tillader ikke medlemsstaterne at indføre kvantitative restriktioner mellem medlemsstaterne, fremhæver IRU.


- EU-Kommissionens udtalelse om Østrigs begrænsninger er krystalklar, siger IRU's EU-advokatdirektør, Raluca Marian, og fortsætter:


- Men dette er kun begyndelsen. IRU, organisationens medlemmer og hele den europæiske vejgodstransport- og logistikindustri ser frem til at se, hvilke skridt der vil blive taget af Italien, og især EU-Kommissionen, for at rette op på de identificerede overtrædelser. Længevarende forhandlinger på regeringsniveau har vist sig at være mislykkede. Vi har brug for handling nu. Med denne værdifulde bekræftelse i hånden forventer vi, at Italien vil kæmpe videre hos EU-Domstolen med EU-Kommissionens støtte."


IRU peger på, at den begrundede udtalelse fra EU-Kommissionen giver en klar bekræftelse af, at Østrigs begræsninger ikke er kompatible med TFEU-bestemmelserne. Bekymring er blevet rejst mange gange af IRU og flere nationale vejgodstransportforeninger i de seneste år uden en for organisationerne tilfredsstillende reaktion fra EU-Kommissionen.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Tip-trailer har speciel beklædning på bund og sider
- Fredag 14. juni 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Logistikcenter i Jönköping er taget i brug
- To bekendtgørelser skrives sammen
- Kokainkartel er optrevlet efter anholdelser i Spanien
- De lette kørste frem med 61
- Forskellem mellem nummer et og to er 43
- Maj 2024 endte 74 under maj 2023
- Bestanden af tunge lastbiler er vokset
- To transportministere mødtes i Glücksburg - og snakkede om kollektiv transport
- Havn i Nordvestvendsyssel overgår sine egne forventninger
- En takker af - og en anden tager over

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst