Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

EU-politiker var med ude at køre med vognmand

Torsdag 22. februar 2024 kl: 10:52
Af: Redaktionen

Det skal være slut med social dumping. Det mener mange - to af dem er vognmand Rene Olesen fra Gjerlev mellem Randers og Hadsund, som fornyligt havde EU-politiker Marianne Wind (S) med ude at køre. Marianne Wind peger over for TV2 Nord, der også var med på turen, på at hun kender lidt til landtransport erhvervet, da hendes far var chauffør, og at hun som EU-politiker arbejder på at stoppe social dumping

På sin facebookprofil peger Marianne Wind på, at det sætte en stopper for social dumping er nemlig noget af det, som EU kan og skal gøre.


Interesserede kan se indslaget på TV2 Nord her:


Det med, at Marianne Wind kan og vil arbejde med at stoppe social dumping i EU, er også et centralt punkt for det arbejde, hun aktuelt har fokus på. Hun er blevet udpeget som chefforhandler på et  forslag, som skal tiltrække flere arbejdere fra tredjelande uden for EU. 


- Jeg kæmper for, at det ikke må føre til social dumping, skriver hun på facebook.


Marianne Vind forklarer om forslaget, at EU-Kommissionen gerne vil lave en ny online jobplatform, som skal matche EU-virksomheder med arbejdere fra resten af verden. Og ideen er efter EU-politikernes opfattelse "sådan set meget fin, for vi mangler kollegaer på mange europæiske arbejdspladser". 


I Danmark er der eksempelvis mangel på arbejdskraft i blandt andet byggebranchen og  omsorgssektoren. Transporterhvervet er også et af de erhverv, hvor der er efterspørgsel efter flere medarbejdere.


Marianne Vind understreger, at EU-Kommissionens forslag ikke må betyde, at EU og de 27 medlemslande åbner en ladeport for migrantarbejdere fra hele resten af verden, som EU-Kommissionen's forslag lægger op til. 


- For vi ved, at udenlandsk arbejdskraft gør os sårbare over for social dumping, og det er det rene gift for vores arbejdsmarked. Den her jobplatform må ikke blive en slags social dumping-Tinder, skriver Marianne Wind og peger på, at EU-Parlamentet har mulighed for at lave ændringer til EU-Kommissionens forslag. 


- Den mulighed har jeg tænkt mig at gøre brug af. Først og fremmest skal vi sørge for, at virksomheder, der finder medarbejdere gennem den nye platform, ansætter dem på præcis samme vilkår som deres øvrige medarbejdere. Samtidig skal vi sikre, at virksomhederne ikke henter arbejdskraft fra tredjelande før, de har søgt i deres eget land og blandt de 13 millioner arbejdsløse EU-borgere. Det vil jeg til at kæmpe for i de kommende forhandlinger med de andre EU-politikere, understreger Marianne Wind.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- De fem svenske havne i EU's TEN-T net bevarer deres status
- EU's transportnetværk er blevet revideret
- Aarhus Havn får EU-støtte til etablering af landstrøm til containerskibe
- Færgerederi har fået ny administrerende direktør
- Maskintrailer skal køre nordenfjords - og andre steder
- Del af Limfjordshavn bliver midlertidigt militært område
- 2023-resultat hos blomstertransporttør blev 85 procent mindre end året før
- Transportkoncern opnåede et mindre bruttoresultat med øgede markedsandele
- Vognmand i Vamdrup valgte city gardintrailer med en enkelt aksel
- Spørgsmål om overimplemetering bliver afgjort efter sommerferien
- Beløbsgrænse spænder ben for danske transportvirksomheder
- EU har skærpet sanktionerne mod Rusland og Belarus

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst