Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
PROGNOSE FRA EU:

Inflationen i EU vil falde hurtigere, og økonomien vokse langsommere

Onsdag 21. februar 2024 kl: 11:21
Af: Redaktionen

EU-Kommissionens seneste prognose for EU's økonomi peger i retning af lavere vækst end forventet i 2023. Inflationen vil desuden fremskynde den nuværende nedadgående tendens, så væksten i 2024 forventes at komme ti at ligge på 0,9 procent mod tidligere forventet på 1,3 procent i EU og på 0,8 procent mod tidligere 1,2 procent i euro-området. Samtidig forventes inflationen i EU at falde fra 6,3 procent i 2023 til 3,0 procent i år og 2,5 procent i 2025

I forbindelse med prognosen fremhæver EU-Kommissionen, at væksten i 2023 blev væksten bremset af en række faktorer - eksempelvis havde husholdningerne færre udgifter, og renterne var høje. 


I år forventes den økonomiske aktivitet i EU imidlertid gradvist at stige igen. Efterhånden som inflationen fortsætter med at falde, vil reallønnen stige. Da arbejdsmarkedet desuden er modstandsdygtigt, forventes forbrugerne derfor at bruge mere. Desuden forventes handelen med udenlandske partnere at normalisere sig efter et meget lavt resultat sidste år. 


EU-Kommissonen peger også på, at inflationen i 2023 faldt hurtigere end forventet - hovedsagelig som følge af faldende energipriser. 


Men energistøtteforanstaltningerne på tværs af EU-landene vil snart ophøre. De aktuelle geopolitiske spændinger, navnlig i Mellemøsten, kan også skabe handelsforstyrrelser. Disse to elementer kan stadig bidrage til at hæve priserne. Dog vil inflationen fortsat falde og holde de stigende fødevarepriser under kontrol. 


EU-Kommissionen offentliggør fire økonomiske prognoser hvert år med fokus på BNP og inflation for alle medlemslande, EU og euro-området.  


Interesserede kan læse EU-kommissionens seneste prognose, der også indeholder prognoser for de enkelte EU-lande, her:

Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Påsken betød færre passgerer i lufthavn ved Aalborg
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- 2023 blev et tilfredsstillende år for Metroselskabet
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Bus- og togoperatør går kollektiv
- Over 4.000 gange skulle vejdirektoratet samle tabt gods op efter andre
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Fredag 12. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Bane i Odsherred skal renoveres og have nye sveller

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst