Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Dansk skibsfart markerer sig på klimatopmøde

Torsdag 7. december 2023 kl: 09:48
Af: Redaktionen

H.K.H. Kronprins Frederik kastede kongelig glans over begivenheden, da State of Green præsenterede sit white paper om "Denmark’s push to decarbonise global shipping" ved klimatopmødet COP28, der i øjeblikket finder sted i Dubai

Dansk skibsfart var i centrum på den danske pavillon ved COP28 i Dubai, da Kronprinsen åbnede eventen, hvor State of Green lancerede sit nye white paper, der har til formål at inspirere virksomheder, organisationer og regeringer over hele verden til at fremskynde dec­ar­bo­ni­se­rin­gen af skibsfarten.


- Danmark er i front i den grønne omstilling af skibsfarten, og jeg håber, at vi kan inspirere mange af de andre maritime nationer til stede i Dubai til at følge samme kurs. Jeg er derfor også meget glad og stolt over, at vores kronprins har sagt ja til at åbne eventen, hvor dette vigtige white paper præsenteres, siger Anne H. Steffensen, der er ad­mi­ni­stre­ren­de direktør i Danske Rederier.


Fredag i sidste uge var også en stor dag for skibsfarten ved klimatopmødet, da A.P. Møller-Mærsk sammen med en gruppe andre con­tai­ner­re­de­ri­er underskrev en erklæring, der opfordrer til at indføre den konkrete regulering, som er nødvendig for at fremskynde søfarts grønne omstilling. Samme dag annoncerede den danske SVM-Regering, at Danmark og USA vil gå sammen med Maersk McKinney-Møller Center for Zero Carbon Shipping om at finansiere og udføre forun­der­sø­gel­ser af grønne korridorer i det globale syd - skibsruter, hvor skibe kan bunkre grønne brændstoffer.


- Det er meget positivt - og også ganske passende - at skibsin­du­stri­en er i fokus ved COP 28. Vores branche er ansvarlig for tre procent af de globale driv­hus­ga­se­mis­sio­ner, så vi har et enormt ansvar for at sikre, at fremtiden for skibsfarten er grøn. Vi kan og skal levere på IMO-aftalen om at opnå klimaneutral skibsfart i 2050, siger Anne H. Steffensen.


Klima-, energi- og for­sy­nings­mi­ni­ster Lars Aagard (M) var også til stede ved begivenheden sammen med en række andre aktører inden for skibsfart og transport.


- For at opnå det ambitiøse mål om klimaneutral global skibsfart i 2050 vil den globale skibsindustri have brug for enorme mængder grønne brændstoffer. Vores efterspørgsel efter disse brændstoffer vil hjælpe med at skabe og drive et levedygtigt marked for nye, grønne brændstoffer til gavn for alle. Jeg tror på, at global skibsfart kan være med til at åbne op for det globale potentiale inden for havvind, Power-to-X, CCUS og grønne brændstoffer, sagde Anne H. Steffensen.


Interesserede kan hente State of Greens white paper her:


Interesserede kan læse mere om finansiering af den grønne omstilling her:


Fakta om State of Green:
  • State of Green er Danmarks officielle grønne mar­keds­fø­rings­konsor­ti­um, der arbejder for at fremhæve danske løsninger inden for grøn energi, vand, byløsninger og cirkulær økonomi
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Energistyrelsen har vedtaget plan for Hesselø Havvindmøllepark
- Nyvalgte EU-politikere fra Danmark har fået deres udvalgsposter
- Fredag 19. juli 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Danmark modtager 1,478 milliarder kroner i EU-støtte til danske infrastrukturprojekter
- Elektriske minibusser kommer til Paris med brint-elektrisk lastbil
- Andelen af tunge el-lastbiler ligger på 1,2 procent
- Tre leverandører har leveret 26 tunge el-lastbiler i år
- Fredag 12. juli 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Lastbilforhandler tilbyder at hjælpe med et tilbud
- Ungarn har overtaget formandsposten for EU's råd af ministre
- Støtteordning til grøn indenrigsluftfart er sendt i høring
- Ændringer til vejskat er sendt i høring

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst