Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
RETTEN I KOLDING:

Tre parter er blevet dømt for ulovlig transport af gods

Mandag 4. december 2023 kl: 16:56
Af: Redaktionen

En vognmandsvirksomhed, en medarbejder og en ejer fra en anden vognmandsforretning blev mandag ved Retten i Kolding dømt for at transportere gods for fremmed regning uden tilladelse. De to vognmandsvirksomheder og medarbejderen er ifølge Sydøstjyllands Politi alle fra området mellem Brande og Nørre Snede

Vognmandsvirksomheden blev dømt for tilbage i november og december 2020 at udføre godskørsel for fremmed regning uden tilladelse. Medarbejderen og ejeren af den anden vognmandsvirksomhed blev dømt for deres medvirken.


Vognmandsvirksomheden havde ikke tilladelser til at udføre godskørsel for fremmed regning. Medarbejderen lavede alligevel en aftale med en speditør om at udføre godskørsel for fremmed regning og kørte så selv transporterne på daglig basis. Ejeren af den anden vognmandsvirksomhed, der havde tilladelse til at udføre godskørsel for fremmed regning, lod sig indsætte som direktør i vognmandsselskabet og udlånte tilladelserne fra sin egen virksomhed.


Sydøstjyllands Politi fremhæver o forbindelse med dommen, at det ifølge Godskørselsloven paragraf 1, stk. 1, 1. punkt kræver tilladelse at udføre godskørsel for fremmed regning, og ifølge EU-Parlamentets og EU's Ministerråds forordning 1072/2009 artikel 4, stk. 6, 1. pkt. udstedes tilladelsen til transportvirksomheden, og kan ikke overdrages til tredjemand.


Straffen lød på 140.000 kroner for hver af de tre tiltalte. På grund af sagsbehandlingstiden blev beløbet nedsat til 67.500 kroner. Alle tre tiltalte nægtede sig skyldige. Sydøstjyllands Politi oplyser, at de tre dømte stilling til dommen endnu ikke er kendt.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Politi og toldere fandt 600.000 piller i varebil
- Produktspecialist i elektriske køretøjer skal styrke Renault Trucks
- 31 mistede livet i arbejdsulykker sidste år
- Vejtransporten springes over i rapport
- Færgerederi vinder bæredygtighedspris med lavere energiforbrug
- Inflationen i EU vil falde hurtigere, og økonomien vokse langsommere
- Tip-trailer kommer med "råstoffer"
- Kurerfirma er sendt i skifteretten
- Regeringen har modtaget anbefalinger om fremtidens erhvervsstøtte
- Hedensted-vognmand trækker tunge læs med 530 heste i fire-akslet tungtrækker
- Truckstop er åbnet med gratis parkering den første måned
- Gardintrailer kom tværs over land og vand

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst