Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Folketinget har ændret postloven

Torsdag 30. november 2023 kl: 13:52
Af: Redaktionen

Transportminister Thomas Danielsen (V) fik torsdag vedtaget den ændring af loven om omdeling af post, som han fremsatte i begyndelsen af oktober på baggrund af en aftale som SVM-Regeringen indgik med Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale, Alternativet og Nye Borgerlige 27. juni i år

Vedtagelsen af forslaget medfører en tilpasning af lovgivningen til udviklingen på postmarkedet, så transportministerens hidtidige pligt til at udpege en befordringspligtig postvirksomhed til at varetage landsdækkende befordringspligt ophæves. Postbefordringen skal fremover varetaget af markedet. 


Med vedtagelsen af forslaget forpligtes transportministeren til at følge op på, om markedet fremadrettet vil levere landsdækkende posttjenester. Hvis markedet svigter, kan transportministeren gribe ind og udpege en postvirksomhed eller efter udbud indgå aftale med en postvirksomhed om postbetjening. 


Derudover bliver tre områder sikret gennem udbud: 
  • Omdeling af gratis forsendelser til blinde
  • Udlandspost
  • Postbetjening af mindre øsamfund

Der er også ændringer i et antal øvrige bestemmelser i postloven, herunder om, at virksomheder, der befordrer kontraktpakker, omfattes af loven, om placering af brevkasser på ejendomme i landzone og i fritidsområder, om opdatering af reglerne for modtagerdatabaser, om vedligeholdelse af postnummersystemet, om udstedelse af frimærker og om anvendelse af det kronede posthorn. 


Endelig bliver bestemmelser om Trafikstyrelsens tilsyn og opkrævning af gebyrer ændret, og de hidtidige bestemmelser vedrørende uadresserede forsendelser udgår af postloven. 


Det vedtagne lovforslag er en udmøntning af ”Aftale om rammerne for den fremtidige indretning af postsektoren fra 1. januar 2024”, der blev indgået 27. juni i år.


Forslaget blev vedtaget med 79 stemmer for (S, V, M, LA, K, R, Alt og UFG), mens 27 stemte i mod (SF, DD, EL og DF). Der var ingen stemte hverken for eller imod.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- De fem svenske havne i EU's TEN-T net bevarer deres status
- EU's transportnetværk er blevet revideret
- Aarhus Havn får EU-støtte til etablering af landstrøm til containerskibe
- Færgerederi har fået ny administrerende direktør
- Maskintrailer skal køre nordenfjords - og andre steder
- Del af Limfjordshavn bliver midlertidigt militært område
- 2023-resultat hos blomstertransporttør blev 85 procent mindre end året før
- Transportkoncern opnåede et mindre bruttoresultat med øgede markedsandele
- Vognmand i Vamdrup valgte city gardintrailer med en enkelt aksel
- Spørgsmål om overimplemetering bliver afgjort efter sommerferien
- Beløbsgrænse spænder ben for danske transportvirksomheder
- EU har skærpet sanktionerne mod Rusland og Belarus

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst