Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Skraldebiler i Randers bliver emissionsfrie til maj

Fredag 29. september 2023 kl: 09:57
Af: Redaktionen

Når Randers Kommune i maj 2024 går over til en ny affaldssortering, kommer der også nye skraldebiler til. Det er godt nyt for både borgere, miljø og klima

Afhentning af affald hos borgere i Randers Kommune har været i udbud. Udover, at der skal tømmes skraldespande, har kommunen også stillet krav om, at 80 procent af alle tømninger skal foretages af emissionsfrie skraldebiler. Det betyder, at når aftalen træder i kraft 1. maj 2024, og der skal indsamles affald efter de nye landsdækkende sorteringskrav, står Marius Pedersen A/S, der har specialiseret sig i affaldshåndtering, klar med el-drevne skraldebiler til at løfte opgaven. De skraldebiler som af hensyn til rækkevidde ikke kan køre på batterier, kommer til at køre på biodiesel.


- Vi har sat nogle meget klare klimamål, og har fået en god aftale, som vi er godt tilfredse med. Faktisk leverer den nye aftale mere end forventet, når vi ser på, hvor hurtigt vi kommer til at overgå til emissionsfri skraldebiler. Det er glædeligt at se, at vi med vores krav kan være med til at rykke på den grønne omstilling, siger Jens Peter Hansen (V), der er næstformand for Miljø- og Teknikudvalget i Randers Kommune.


Teknologien bevæger sig hurtigt, og Marius Pedersen A/S har som renovatøren valgt at løse opgaven med batteridrevne el-skraldebiler. Aftalen er dog åben for, at der senere i kontraktperioden kan skiftes til en ny og bedre teknologi, så længe den lever op til kravet om nul-emission. Det bidrager både til et renere nærmiljø og mindsker den samlede CO2-udledning.


- Vi glæder os til at servicere husstande i Randers kommune fra maj næste år og er i fuld gang med at gøre klar til start. De nye el-drevne indsamlingsbiler er bestilt, og de e-ladestandere, der skal opsættes, er også i proces, siger regionschef Anders Nygaard fra Marius Pedersen A/S.


Han peger på, at man hos Marius Pedersen A/S har et erklæret klimamål i virksomhedens klimastrategi. Den går på at reducere CO2-udledningen fra vognparken frem mod 2030. 


- Derfor glæder det os, at vi kan øge antallet af el-drevne biler i vores vognpark med el-bilerne til Randers. Vi har indtil videre gode driftserfaringer med de el-drevne indsamlingsbiler, vi har anskaffet inden for de sidste par år, siger Anders Nygaard videre.


Lang aftale giver balance
For at imødekomme de investeringer, som Marius Pedersen A/S skal lave i emissionsfri skraldebiler, har Affald & Genbrug valgt en længere aftale, end det hidtil har været praksis.


- Ved at lave en lidt længere aftale har vores nye samarbejdspartner fået flere år til at afskrive investeringen og sikre indtægten. Det var et ønske fra renovatørerne efter indledende markedsdialoger. Det valgte vi at lytte til, og det har vi fået belønnet med generelt rigtig fine tilbud, hvor der er en god balance mellem økonomi og miljøhensyn, siger Allis Jakobsen, der er kontraktansvarlig hos Affald & Genbrug i Randers Kommune.


Udover skærpede krav til CO2-udledning og andre miljøfaktorer, er det også en del af den nye kontrakt, at skraldemænd og andet personale hos renovatøren skal have mulighed for efteruddannelse.


- Når vi arbejder med at få mere bæredygtighed ind i vores udbud, handler det ikke kun om CO2. Der er også mennesker involveret, og det er vigtigt for os, at vi er med til at skabe et arbejdsmarked med muligheder, når vi laver så store aftaler som denne, påpeger Allis Jakobsen.
Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- De tunge lastbiler er kørt frem med 17,6 procent
- Antallet af nyregsiterede lette lastbiler er gået frem med 35,5 procent
- Bestanden af lastbiler over 16 ton er vokset 5,7 procent
- Tyske lastbiler står for godt 52 procent af de lette
- To trediedele er svenske
- Fredag 12. juli 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Vognmand valgte to franske med det meste
- Flere faglærte og ufaglærte over 60 år er i arbejde
- Vognmand på Vestsjælland tog ni af et par omgange
- Udenlandsk lastbilchauffør blæste alkometeret op over 2 promille
- Stål-virksomhed kører ud med fransk pusher-trækker
- Lastbilforhandler tilbyder at hjælpe med et tilbud

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst