Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Kulterminal lukker med ejerskifte

Torsdag 21. september 2023 kl: 13:13
Af: Redaktionen

Japanske Jera Global Markets har solgt kulterminalen Rietlanden i Amsterdam til tyske transportkoncern Rhenus Group, der sidste år købte danske DKI Logistics A/S i Horsens

Salget, hvor Rhenus Group i første omgang overtager 49,9 procent af aktiekapitalen og de resterende 50,1 procent i 2027, betyder, at der fra 2030 ikke længere vil blive omlastet kul i på terminalen.


Amsterdam Havn oplyser, at nye ejer vil omdanne Rietlanden til en terminal, hvor andre typer af ikke-fossilt gods vil blive omladet. Rhenus group og Amsterdam Havn vil arbejde videre mod dette mål.


I 2017 erklærede Amsterdam Havn, at den ville være en kulfri havn i 2030. På trods af væksten i mængden af kul i løbet af de seneste to år på grund af den geopolitiske udvikling, har den hollandske havn stadig den ambition. 


Salget af Rietlanden og den nye ejers ambition om at omdanne havnen til en ikke-fossil terminal passer ind i havnens strategi. 


Farvel til godstype - ikke til kunder
- Siden vi annoncerede vores mål om at være en kulfri havn i 2030, er der blevet taget store skridt for at omdanne kulterminalerne i vores havn. Vi siger farvel til lasten, ikke til kunderne, siger Koen Overtoom, der er administrerende direktør for Amsterdam Havn.


- Sammen med vores kunder arbejder vi på en fremtidssikret, klimaneutral havn. Vi er meget glade for, at den nye og store logistikaktør slutter sig til os, da de er i stand til yderligere at udvide vores fælles ambitioner og omdanne Rietlanden til en terminal, der har et stort potentiale for fremtiden, siger han videre.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- De fem svenske havne i EU's TEN-T net bevarer deres status
- EU's transportnetværk er blevet revideret
- Aarhus Havn får EU-støtte til etablering af landstrøm til containerskibe
- Færgerederi har fået ny administrerende direktør
- Del af Limfjordshavn bliver midlertidigt militært område
- Transportkoncern opnåede et mindre bruttoresultat med øgede markedsandele
- Rederi vedtager klimamål med Science Based Targets Initiative
- Politiet kontrollerede skibe i Aarhus havn
- Genvalgt kom­mis­sions­for­mand udsender maritime pejlemærker
- Rederikoncern forventer et mindre resultat
- Energistyrelsen har vedtaget plan for Hesselø Havvindmøllepark
- Nyvalgte EU-politikere fra Danmark har fået deres udvalgsposter

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst