Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Tidligere minister forlader flyveledelses-selskab

Mandag 22. maj 2023 kl: 08:00
Share  


Af: Redaktionen

Anne Birgitte Lundholt, er tidligere politiker og konservativ industri- og energiminister i den konservativt ledede regering i 1990-1993, stopper som formand for Naviair's bestyrelse efter godt 12 år på posten. Naviair står for at ledelsen af flytrafikken i Danmark

- Anne Birgitte Lundholt har gennem mere end 12 år som formand været en drivende kraft i at gøre Naviair til den moderne virksomhed, vi kender i dag. Med så mange år i front og ikke mindst gennem Corona, kan det ikke undgås, at der også er blevet truffet upopulære beslutninger. Det bør dog ikke overskygge det store arbejde, som Anne Birgitte Lundholt og den øvrige bestyrelse har ydet, og som jeg på statens vegne gerne vil takke for, siger transportminister Thomas Danielsen (V).


Anne Birgitte Lundholt har været formand for bestyrelsen i hele selskabets levetid. Hun tilbød ved årsskiftet at træde tilbage i forbindelse med det ordinære virksomhedsmøde i marts, men blev opfordret af transportministeren til at sidde endnu nogle måneder.


Anne Birgitte Lundholt stopper som formand på et ekstraordinært virksomhedsmøde i Naviair fredag 2. juni efter afholdelse af det ordinære bestyrelsesmøde samme dag. Dagsordenen for virksomhedsmødet skal sendes ud to uger før, og derfor kommer meldingen i dag.


Samtidig skal der også findes to nye menige bestyrelsesmedlemmer til erstatning for henholdsvis Birthe Høegh Rask og Christina Rasmussen. Førstnævnte, der også har siddet i bestyrelsen i over 12 år, blev ligeledes opfordret til at fortsætte nogle måneder. Christina Rasmussen har ønsket at trække sig fra bestyrelsen af personlige grunde.


Naviair er ejet af staten gennem Transportministeriet, og det er transportminister Thomas Danielsen, der skal udpege den nye formand og de to nye medlemmer. Navnene på de nye medlemmer vil blive forelagt på virksomhedsmødet 2. juni, som er åbent for pressen.


Den nye formand skal sammen med den øvrige bestyrelse udpege en ny administrerende direktør til erstatning for Claus Flyng Baunkjær
Claus Baunskær, som fratrådte sin stilling pr. 1. april 2023.


Naviair har aktuelt en udfordring med at skaffe flyveledere til at besætte vagtplanerne, hvilket har udløst forsinkelser i flytrafikken - specielt til og fra København.Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lufthavn i Nordjylland holdt indenrigstallet - og oplevede vækst på udenrigtsflyvninger
- USA-baseret pakkedistributør har fået ny chef for Healthcare
- Statens selskab for flyveledelse får tog-direktør som formand
- Lufthavn kom ud af første kvartal med underskud
- Speditionsfirma leverer solidt 2022-resultat - og skruer ned for 2023-forventningerne
- Lufthavn i Sydjylland får ny formand
- Tidligere minister forlader flyveledelses-selskab
- Toldreform skal give en enklere, mere intelligent og sikrere toldunion i EU
- To transportvirksomheder indgår aftale om logistik-aktiviteter på Sjælland
- Mange fly var forsinket på grund af mangel på flyveledere
- Statsstøtte til luftfartselskaber i coronatiden fulgte ikke reglerne
- Drop gidseltagningen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst