Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Messedirektør fejrer 40-års jubilæum

Fredag 31. marts 2023 kl: 10:25
Af: Redaktionen

Messedirektør fejrer 40-års jubilæum
(Foto: MCH/Lars Møller)

For Georg Sørensen har det personlige møde altid været på mode, og siden 1983 er den dedikation kommet mange til gode gennem transformationen fra A/S Herning-Hallen til oplevelseskoncernen MCH A/S. 1. april kan den administrerende direktør fejre 40-års jubilæum

I anledningen af Georg Sørensens 40-års jubilæum har  MCH sendt følgende:


Ingen havde forudset, endsige forestillet sig, hvilken rejse Georg Sørensen fra Hammerum ved Herning påbegyndte - for såvel ham selv som for A/S Herning-Hallen - da han 1. april 1983 takkede ja til et job som salgsassistent hos det midtjyske messecenter. Et valg, der kom til både at definere ham og betyde rigtig meget for rigtig mange.
 
Med sig havde han en Højere Handelseksamen og fire års ansættelse hos Hammerum Døren A/S først som regnskabselev og siden regnskabsassistent. To år efter karriereskiftet fra regnskab til salg blev han i 1985 salgsleder, og året efter fik han som projektleder ansvar for blandt andre HI-messen, Interfair og Nordbag (de to sidstnævnte fusionerede han senere sammen med Hotel og Restaurantmessen til Foodexpo, red.), ligesom han i 1988 etablerede Transport-messen. I 1995 blev han udnævnt til direktør for Messecenter Herning, og ti år senere indtog han posten som administrerende direktør for oplevelseskoncernen MCH A/S, der i dag består af MCH Messecenter Herning, Jyske Bank Boxen, MCH Herning Kongrescenter og MCH Arena.
 
Ledergenet og ambitionerne viste sig tidligt hos den unge Sørensen, der kom til verden i 1959 i Viborg og som barn flyttede til Hammerum, hvor han efter forældrenes skilsmisse voksede op med sin mor Kirsten og sine to yngre brødre Claus og Michael, da hans far Flemming bosatte sig i Sverige. Allerede som 14-årig blev han træner for to ungdomshold i den lokale fodboldklub Hammerum IF, mens han også selv spillede. Han kom i 1983 til Herning Fremad, hvor han spillede på 1. divisionsholdet (nutidens Superliga, red.), og trænergerningen blev holdt ved lige ved blandt andet et DBU Prof-1 Trænerkursus, som han tog i 1996 sammen med andre, der valgte at fortsætte trænervejen såsom Johnny Mølby og Kasper Hjulmand. Georg Sørensen valgte i stedet at stoppe trænergerningen for at fokusere på sin stilling som direktør.
 
Store visioner bliver til virkelighed
Visioner, passion og dedikation har drevet Georg Sørensen til at udvikle Messecenter Herning til oplevelseskoncernen MCH A/S, der årligt samler omkring en million mennesker fra ind- og udland til et bredt udbud af messer, musik, internationale mesterskaber samt møder, kongresser og større firmafester. Messerne er fortsat hovedhjørnestenen i koncernen. Med 15 messer, der samler flere end 50.000 udstillende og besøgende virksomheder, har han og MCH A/S et meget tæt samarbejde med mange forskellige brancher, og han nyder stor respekt blandt kunder, gæster og samarbejdspartnere. Mange er på fornavn med Georg, fordi han tager sig tid til de mennesker, han møder.
 
At han er en mand, der formår at gøre visioner til virkelighed, er tydeligt. De store visioner viste sig blandt andet i november 2000, da Georg Sørensen præsenterede Vision 2025, en visionsmasterplan for MCH. Resultaterne taler helt for sig selv og tæller blandt andet en forbedret infrastruktur med et udbygget motorvejsnet samt opførelsen af Hal M, MCH Arena og Jyske Bank Boxen. Resultater, der altid får ham til at fremhæve et godt samarbejde med ejerkredsen - Agromek og Herning Kommune - borgmester og byråd, formand og bestyrelse samt kunder og samarbejdspartnere som en afgørende faktor for succes - kombineret med dygtige og dedikerede medarbejdere, som han værdsætter meget højt.
 
Georg Sørensens vision om at skabe en multiarena opstod under et besøg i Colosseum i Rom i 90'erne. I 2010 stod Danmarks første multiarena færdig til stor overraskelse for mange, idet byggeriet var foregået uden de store armbevægelser. Jyske Bank Boxen blev indviet af Lady Gaga den 20.10.2010 kl. 20.10 og har siden huset koncerter med en perlerække af verdensnavne. Multiarenaen blev bygget til de største stjerner og har undergået mange forvandlinger til vidt forskellige formål; fra internationale mesterskaber i håndbold, ishockey, svømning og ridesport til supercross, hesteshow, Melodi Grand Prix, vidt forskellige koncerter og meget, meget mere.


Med hjertet som ledestjerne
MCH A/S har under Georg Sørensens ledelse fået et hjerte i logoet, og det er på ingen måde tilfældigt. Tværtimod er det afgørende for jubilaren, at man har hjertet med i alt, hvad man gør, og at både virksomhed og kollegaer drager omsorg for hinanden. Han bruger visioner og værdier som en drivkraft for sig selv og som en retningsgiver for sine medarbejdere. Den værdibaserede ledelse har blandt andet udmøntet sig i et konkret værdisæt udviklet i samarbejde med medarbejderne, hvori det lyder, at "I MCH er visioner en hjertesag", og udover mission og vision har alle også en fælles passion, nemlig "Det personlige værtskab for mødet med og mellem mennesker", samt medarbejdermålet "Vi tør det, vi gør det".
 
Hele oplevelseskoncernens forretningsgrundlag og værdisæt blev kraftigt udfordret, da coronakrisen ramte i marts 2020. Pludselig blev værtskabet umuligt, og det sendte koncernen ud i den værste krise i MCH's historie. En krise, som Georg Sørensen styrede virksomheden igennem via tæt kontakt til bestyrelse, ejere og bank. Sideløbende var han i tæt dialog med myndighederne for at sikre, at den tvangslukkede virksomhed fik den rette kompensation, ligesom han også blev udpeget til regeringens ekspertgruppe inden for afholdelse af større arrangementer. At krisen havde så fatale konsekvenser for så mange medarbejdere gjorde ondt på direktøren, og han har selv kaldt den 31. august 2020 for den værste dag i hans tid. Den dag måtte mange opsiges, og samlet tvang coronakrisen MCH til at sige farvel til 40 procent af medarbejderstaben og dermed mere end 1.000 års erfaring.
 
Siden er MCH kommet godt i gang igen, og i dag er hver tredje af de 228 medarbejdere nye med under halvandet års erfaring. Det har kaldt på et stort behov for sidemandsoplæring, og derudover har Georg Sørensen på fællesmøder gjort en dyd ud af at introducere de mange nye kræfter til MCH-værdierne. Hver dag arbejder han dedikeret sammen med både de fastansatte og i løbet af et år de flere end 1.000 freelancere og foreningsfrivillige på at skabe de rigtige rammer for og omkring "Oplevelser for alle". Uanset om motivet for besøget er fagligt, forretning, fritid og/eller fornøjelse, handler det for Georg Sørensen hver gang om det personlige værtskab og om at skabe unikke øjeblikke, hvor mennesker mødes. Både kunder og gæster nævner ofte MCH-ånden: De ansattes imødekommenhed, hjælpsomhed, sammenhold og passion for det personlige.
 
Det personlige møde er kernen
Georg Sørensen er kendt for altid at bevare roen, og for ham er det personlige omdrejningspunktet. Det har det nu været igennem fire årtier. Når han åbner en af oplevelseskoncernens mange messer, er det for ham blevet en fast tradition at fremhæve værdien af at mødes - og nu fremhæver han også den fælles læring, der er blevet til igennem coronaperioden, hvor vi er blevet både bekræftet og bestyrket i behovet for at mødes rigtigt - altså fysisk og personligt:
 
- Jeg har sagt det før, og jeg lover at sige det igen og igen: Det personlige møde må aldrig gå af mode. Tværtimod. Det skal vi i fællesskab udvikle og værne om - det personlige møde, der med nærvær gør en forskel og skaber den ægte menneskelige relation.
 
Georg Sørensen har siddet i en lang række bestyrelser og repræsentantskaber, blandt andet som bestyrelsesmedlem og -formand for Visit Denmark. Han har været formand for Infrastruktur-gruppen under Landsdelscenter MidtVest, som arbejdede for at få Midt- og Vestjylland knyttet til det øvrige danske motorvejsnet, hvilket har udmøntet sig i nye motorveje i det midt- og vestjyske. Han er i dag næstformand i brancheorganisationen HORESTA.
 
Georg Sørensen har for sin indsats som engageret direktør for MCH A/S modtaget en lang række priser og anerkendelser gennem årene, heriblandt Børsens Personlige Gazellepris i 2008, Den Europæiske Oplevelsesøkonomi Pris i 2011 og samme år blev han slået til Ridder af Dannebrog.
 
Privat er han gift med Anette, og sammen har de to drenge, Bertel på 10 år og Johan på 8 år.


Om Georg Sørensen:

  • Født 12/2 1959 i Viborg.
  • Søn af forretningsfører Flemming Borath Sørensen (død 1986) og sygehjælper Kirsten Sørensen, født Bertel (død 2005). Har to yngre brødre Claus (1962) og Michael (1969)
  • Opvokset i Hammerum ved Herning
  • Bor i Herning og gift med Anette Buhl
  • Sammen har de to drenge, Bertel på 10 år og Johan på 8 år

Uddannelse:
  • 1996: DBU Trænerkursus, Prof.1.
  • 1979: Højere Handelseksamen, Herning Handelsgymnasium

Karriere:
  • 2005- Adm. direktør for MCH A/S
  • 1995-2005: Direktør for Messecenter Herning
  • 1986-1995: Projektleder i Messecenter Herning.
  • 1985-1986: Salgsleder i A/S Herning-Hallen
  • 1983-1985: Salgsassistent i A/S Herning-Hallen (MCH A/S' tidligere navn)
  • 1979-1983: Regnskabselev og senere regnskabsassistent hos Hammerum Døren A/S

Tillidsposter og initiativer (udpluk og nuværende):
  • 2019- Horesta, næstformand
  • 2017- Jyske Bank, repræsentantskabsmedlem
  • 2016- Horesta, bestyrelsesmedlem
  • 2016-2020 Olympisk Idrætsforum under Danmarks Idrætsforbund
  • 2014-2019 Frandsen Group, bestyrelsesmedlem
  • 2007-2010 Visit Denmark, formand
  • 2006-2016 Nykredit, repræsentantskab
  • 2006-2008 Idrætsfonden Danmark (I dag Sport Event Danmark) bestyrelsesmedlem
  • 2004- Horesta, repræsentantskabsmedlem
  • 2002-2010 Visit Denmark, bestyrelsesmedlem
  • 2000 Idémand bag Vision 2025, visionsplan for Messecenter Herning (Præsenteret 1. november 2000)
  • 1998-2002 Formand for Infrastrukturgruppen under Landsdelscenter MidtVest (Gruppen arbejdede for at få Midt- og Vestjylland knyttet til det øvrige danske motorvejsnet)
  • 1995- Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande, repræsentantskab

Priser og anerkendelser:
  • Georg Sørensen har for sin indsats som direktør i MCH gennem årene personligt modtaget følgende priser:
  • 2011: Den Europæiske Oplevelsesøkonomi Pris, HOTREC og EHF
  • 2011: Årets Havfruepris, Danske Rejsejournalister
  • 2011: Ridder af Dannebrog, H. M. Dronning Margrethe II
  • 2009: Gulvbranchens Initiativpris
  • 2008: Børsens Personlige Gazellepris, Dagbladet Børsen
  • 2003: Årets initiativpris, Herning-Ikast-Brande-Åskov Erhvervsråd
  • 2001: Merkonomprisen, Dansk Merkonomforening
  • 2001: DA Hernings Jubilæumspris, DA Herning
 






 



 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst