Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
KONJUNKTURBAROMETER FOR ERHVERVENE JULI 2022:

Erhvervslivets forventninger falder yderligere

Tirsdag 9. august 2022 kl: 12:28
Af: Redaktionen

Erhvervslivets forventninger falder yderligere
Virksomhedernes forventninger til de kommende tre måneder til beskæftigelse og omsætning/produktion. (Grafik og kilde: Danmarks Statistik - Statistikbanken.dk)

Når erhvervslivet vurderer sine forventninger til de kommende tre måneder, tegner der sig et billede af faldende omsætning og beskæftigelse. Det fremgår af det seneste konjunkturbarometer for erhvervene udarbejdet af Danmarks Statistik

I serviceerhvervet er der dog samlet set en lille overvægt af virksomheder, der forventer stigende omsætning og beskæftigelse. 


I serviceerhvervet falder andelen af virksomheder, der melder om mangel på arbejdskraft marginalt fra 46 procent i juni til 44 procent i juli. I bygge og anlæg falder manglen på arbejdskraft ligeledes fra en andel på 39 procent til 37 procent af virksomhederne. 


For industrien, der måles kvartalsvis, er faldet større, da andelen nu er 33 procent i tredje kvartal mod 43 procent i andet kvartal. Andelen af virksomheder i byggeriet, der melder om mangel på materialer falder fra 34 procent til 29 procent fra juni til juli, mens de tilsvarende tal for industrien viser et fald fra 65 procent i andet kvartal til 51 procent i tredje kvartal.


Virksomhederne er stadig påvirket af stigende priser og forsyningsproblemer
Med det seneste konjunkturbarometer er der opdaterede tal fra Danmarks Statistik på, i hvor høj grad virksomhederne er påvirket af invasionen i Ukraine, stigende priser samt problemer med leverancer af energi og varer. Niveauet for erhvervene samlet ændrer sig meget lidt på månedsbasis, men der ses en stigning i industrivirksomheder, der vurderer, at de er i risiko for at måtte afvikles over de næste tre måneder. 


Erhvervstillidsindikatoren, der sammenvejer industri, bygge og anlæg, serviceerhverv og detailhandel, falder fra 99,9 i juni til 98,2 i juli. Tillidsindikatoren, der også inkluderer forbrugertilliden og således mere bredt belyser økonomien, falder for femte måned i træk fra 87,3 i juni til 85,3 i juli.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Mangel på mekanikere og reservedele påvirker togdriften i det sydlige Jylland
- Refusion af flybilletter kunne ske via passagerernes rejseagent
- Antallet af togrejser steg i årets første to måneder
- Passagerer tilbage til busser og tog er emnet på høring på Christiansborg
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Tur i pirattaxi på få kilometer kostede en del tusinde kroner
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Rutesektor har fået ny næstformand
- 32 kilometer spor skal bane vejen for hurtigere tog på Lolland
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst