Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Vagter skal skabe tryghed på S-togsnettet

Tirsdag 9. august 2022 kl: 10:37
Af: Redaktionen

Som en del af S-Rgeringens tryghedspakke ”Et tryggere Danmark”, har DSB fået mulighed for at indsætte vagter til at være tilstede på S-togsstationer. Lovgivningen trådte i kraft 1. juli, og DSB har nu sendt de første vagthold afsted. Vagterne vil især være synlige i aften og nattetimerne

Vagterne vil være på udvalgte S-togsstationer alle ugens dage. I morgen- og formiddagstimerne patruljerer fire-seks vagter på to til tre vagtruter, mens der i eftermiddags-, aften- og nattetimerne patruljerer mellem seks og ti vagter på tre til fire vagtruter.


- Jeg er meget glad for at passagererne nu får gavn af regeringens seneste tiltag. Der skal være tryghed i S-togene og på stationerne. Derfor er de nye vagter i uniform og overvågning med kameraer vigtige, siger justitsminister Mattias Tesfaye.


Vagterne vil i begyndelsen primært blive sat ind på stationer på strækningerne København H-Høje Taastrup, København H-Køge og på Ringbanen mellem Ny Ellebjerg og Hellerup samt fra Hellerup til København H. Vagternes ruter vil dog være fleksible og DSB vil også have mulighed for via overvågningscenteret at kunne tilkalde en tryghedsvagt, som kører i bil til bestemte opgaver.


- Alt for mange oplever utryghed, når de færdes på stationer eller i kollektiv transport. Det har konsekvenser for lysten til at tage kollektiv transport, og det har betydning for den enkelte borgers frihed til at kunne bevæge sig rundt i samfundet. Vagterne kan ikke løse alle udfordringer. Men jeg er ikke i tvivl om, at de får stor betydning for trygheden, siger transportminister og minister for ligestilling Trine Bramsen (S).


S-togsnettet binder med sine godt 350.000 daglige rejsende hovedstadsområdet sammen. 


- Jeg er rigtig glad for, at vi med den nye lovgivning får et ekstra værktøj til at give endnu større tryghed til vores kunder, siger Flemming Jensen, der er administrerende direktør i DSB.


Klik venligst

© Copyright 2023 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- 17-årig fik stjålet kreditkort i pirattaxi
- Lange busser blev plusset til den kollektive transport i Aalborg
- To drenge udøvet groft hærværk på busser
- Politiet sætter særligt fokus på de bløde trafikanter i denne uge
- Togfører vækkede mand - og blev sparket og slået
- Prisen på at køre med tog og bus stiger med godt 10 procent
- Lufthavn skaber omkring 60.000 arbejdspladser
- Ny stationsforplads i Nykøbing Sjælland bliver indviet i næste uge
- Toldere har fundet 1,2 ton narko i år - tæt på det samme som hele sidste år
- Fredag 22. september 2023 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Mand spyttede på chauffør og kontrollør
- Politisk flertal i Aarhus sætter gang i grøn mobilitetsplan

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligstKlik venligst