Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
FAGFORBUND OM PILOT-STREJKE:

- Ingen lønmodtagergruppe har nogensinde tilbudt at hjælpe en arbejdsgiver med så store besparelser

Tirsdag 5. juli 2022 kl: 10:13
Share  


Af: Redaktionen

På trods af over syv måneders forhandlinger er det ikke lykkedes ledelsen i SAS at blive enige med piloterne i SAS Skandinavia om en ny overenskomst. Mandag brød forhandlingerne, der fik hjælp af en mæglingsmand i Stockholm, sammen og piloterne gik i strejke. - Piloterne har skrevet danmarkshistorie under forhandlingerne - ingen lønmodtagergruppe har nogensinde tilbudt at hjælpe en arbejdsgiver med så store besparelser, siger Keld Bækkelund Hansen, der er forhandlingschef i Dansk Metal, der organiserer piloter

Han mener, at ledelsen i SAS på intet tidspunkt reelt har ønsket at indgå en aftale med piloterne, og at meget tyder på, at ledelsen i SAS spekulerer i at lave en rekonstruktion af selskabet.


- På den her måde kan de sige, det er piloternes skyld, siger Keld Bækkelund Hansen.


Ifølge Dansk Metal har piloterne tilbudt SAS-ledelsen besparelser for over 450 millioner svenske kroner. Under de seneste forhandlinger i Stockholm har piloterne lagt yderligere 150 millioner svenske kroner på bordet. Det svarer til over 30 procent af SAS’ samlede omkostninger til piloterne.


- Vi har gjort alt, hvad vi kan, og ledelsen i SAS er blevet tilbudt store besparelser, blandt andet på piloternes løn, fleksibilitet og ferie. Men det har ledelsen afvist, siger Keld Bækkelund Hansen, der fremhæver, at piloterne er kede af, at de ikke kan flyve passagerne på sommerferie. 


- Der er ikke noget, de hellere vil, siger han


Piloternes krav har været, at ledelsen stopper med at bruge datterselskaber til at bryde de indgåede aftaler med medarbejderne.


- Kernen i den danske model er jo, at ledelse og medarbejdere forhandler sig frem til en aftale om løn- og arbejdsvilkår, og så overholder begge parter det. Men ledelsen i SAS har oprettet datterselskaber og brugt dem til at bryde de aftaler, de har indgået med deres egne medarbejdere. SAS vil ikke garantere, at de ikke vil gøre det igen. Det kan vi selvfølgelig ikke acceptere. Hvis SAS kan få lov til det, så frygter vi, det kan sprede sig til andre brancher på det danske arbejdsmarked. Derfor er den her konflikt vigtig for alle lønmodtagere i Danmark, og piloternes strejke er et forsvar for den danske model, siger Keld Bækkelund Hansen.


Dansk Metal har under forhandlingerne "...set klare tegn på, at ledelsen i SAS reelt ikke ønskede at lave en aftale med piloterne".


- Vi har gentagne gange oplevet, at vi sammen har aftalt afgørende ting ved forhandlingsbordet. Efterfølgende er ledelsens forhandlere kommet tilbage, og så vil de alligevel ikke stå ved det, vi har aftalt. Så vi kan nu se, at de åbninger, der har været, alene har været spil for galleriet. Alt tyder på, at ledelsen har ønsket den her konflikt, og at de har en plan klar i skuffen, som handler om, at de nu vil tvinge dårligere løn- og arbejdsvilkår for medarbejderne igennem. Det er en dybt uansvarlig adfærd fra en virksomhed, der har den danske stat i ryggen. Ledelsen tager alle de danskere, der skal flyve på sommerferie - og medarbejderne - som gidsler i deres spil, siger Keld Bækkelund Hansen.


Piloterne har undervejs i forhandlingerne givet nye tilbud til ledelsen og udsat konflikten flere gange. 


Dansk Metal har varslet sympatistrejke med flymekanikerne fra 6. juli. Ledelsen i SAS har varslet lockout for piloterne, flymekanikerne og kabinepersonalet, så de ikke kan møde på arbejde.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Lufthavn på Amager omsatte for halvanden milliard kroner på seks måneder
- Norsk flyselskab fløj med flere i juli og kom tæt på før corona-tiden
- Midtjylland får fragtforbindelse over Atlanten
- Tysk flyselskab åbner for bæredygtig transport
- Passagertal i juli kom tæt på 2019-højden
- Norske lufthavne betjente 5,1 millioner passagerer i juni
- Spansk flypersonale i irsk lavprisselskab vil blive udtaget til strejke
- Ansatte i tysk flyselskab har nedlagt arbejdet
- Transportkoncern lægger milliarder til kvartalsresultat
- Datterselskaber's ansatte kan fortsætte på deres overenskomster
- Derfor skal du ikke hævne dig på SAS efter strejken
- Ny overenskomst gælder for alle piloter i SAS' selskaber

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst