Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Færdselsstyrelsen udsender vejledning om kontrol af arbejdstidsbestemmelserne

Mandag 23. maj 2022 kl: 12:37
Share  


Af: Redaktionen

Færdselsstyrelsen har i samarbejde med Beskæftigelsesministeriet udarbejdet en vejledning om kontrol af arbejdstidsbestemmelserne i forbindelse med, at nye regler trådte i kraft lørdag 21. maj. De nye regler er en del af EU’s vejpakke, som er ved at blive indarbejdet i de enkelte EU-landes lovgivning

Reglerne, som trådte i kraft lørdag 21. maj, betyder blandt andet, at der indføres krav om kontrol med bestemmelserne om gennemsnitlig og maksimal ugentlig arbejdstid, pauser og natarbejde fastsat i artikel 4, 5 og 7 i Vejtransportdirektivet om arbejdstid i form af en udvidelse af den eksisterende vej- og virksomhedskontrol.
 

Vejtransportdirektivet om arbejdstid er gennemført i henholdsvis lov nr. 395 af 1. juni 2005 om arbejdstid for mobile lønmodtagere inden for vejtransportsektoren og i bekendtgørelse nr.  450 af 11. maj 2012 om arbejdstid for selvstændige vognmænd, der udfører mobile vejtransportaktiviteter.
 

Vejpakken indfører ikke ændringer i de materielle regler om gennemsnitlig og maksimal ugentlig arbejdstid, pauser og natarbejde. Der er ifølge Færdselsstyrelsen alene tale om nye regler for kontrol med overholdelse af reglerne om arbejdstid.
 

Vejledningen er udarbejdet til brug for kontrollen med arbejdstidsbestemmelserne, og vedrører kun kontrol, der foretages inden for Danmarks grænser.
 

Vejledningen beskriver blandt andet beregningen af gennemsnitlig og maksimal ugentlig arbejdstid, pauser og natarbejde i lov om arbejdstid for mobile lønmodtagere inden for vejtransportsektoren og bekendtgørelse om arbejdstid for selvstændige vognmænd, der udfører mobile vejtransportaktiviteter, og kravene i samme lov og bekendtgørelse til registrering og opbevaring af arbejdstid.
 

Endvidere beskriver vejledningen gældende tolerancegrænser og sanktioner for overtrædelser.


Interesserede kan finde "Vejledning om kontrol af arbejdstidsbestemmelserne" her:Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Grøn skattereform sætter skub i elektrificeringen af Danmark
- Bybussen i Skanderborg kører på el fra på mandag
- Buspassager greb fat i rattet under kørsel
- Solcellepark ved Sønderborg skal levere el til togstationer
- Fossilfri byer kan koste bilejere og virksomheder dyrt
- Fredag 24. juni 2022 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Politiet standsede en lastbil på vej til eksamenskørsel
- Taxi-selskab melder klar til festival
- Færdselsstyrelsen arbejder på ny praksis med kopier af fællesskabstilladelser
- Letbanen i Odense kørte med godt 300.000 passagerer i opstartsuge
- Regionalrute lægges om på grund af trængsel
- DSB får ny økonomidirektør

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst