Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
ENERGISTYRELSEN:

Produktion af vind- og solkraft var rekord høj i første kvartal

Fredag 20. maj 2022 kl: 13:09
Af: Redaktionen

Produktion af vind- og solkraft var rekord høj i første kvartal
Faktisk energiforbrug pr. kvartal i Danmark (PJ).( Kilde og grafik: Energistyrelsen)

Forbruget af naturgas faldt knap 30 procent i de første tre måneder af i år, mens kulforbruget faldt godt 6 procent sammenlignet med samme periode året før. Omvendt steg forbruget af vedvarende energi knap 10 procent, hvor især produktionen af strøm fra vindkraft og solenergi steg markant. Det oplyser Ebergistyrelsen

  • Det faktiske energiforbrug var 0,7 procent højere i 1. kvartal 2022 sammenlignet med 1. kvartal 2021. 
  • Kulforbruget i de centrale værker faldt med 6,2 procent. Faldet skyldes varmere vejr og en højere produktion af strøm fra vindmøller, som betød mindre produktion på de centrale kraftværker. 
  • Vindkraftproduktionen steg med 41,7 procent i de første tre måneder af 2022, da middelvindhastigheden var betydeligt højere end sidste år.
  • Forbruget af jetbrændstof var i de første tre måneder af 2022 155,6 procent højere end samme periode sidste år, men 25,6 procent lavere end gennemsnittet for samme periode de seneste fem år. Udviklingen er et udtryk for, at rejseaktiviteten igen er stigende, men dog ikke på samme niveau som før COVID-19-pandemien. 
  • For dieselolie og benzin er forbruget steget med henholdsvis 14,4 procent og 21,9 procent i forhold til samme periode sidste år. 
  • Produktionen af strøm fra solceller var 74,5 procent højere, fordi der var 34 procent flere soltimer, og der er kommet flere solcelleanlæg i drift.
  • Produktionen af strøm fra vindkraft var 41,7 procent højere på grund af bedre vindforhold og øget vindkraftkapacitet, og i de første tre måneder af 2022 dækkede vindkraftproduktionen 61 procent af den indenlandske elforsyning.
  • Produktionen af olie og vedvarende energi steg med henholdsvis 9,2 procent og 11,2 procent.


Energiforbruget steg med 0,7 procent i de første tre måneder
Det faktiske energiforbrug steg i de første tre måneder af 2022 med 0,7 procent i forhold til samme periode året før. I samme periode steg forbruget af olie og vedvarende energi med henholdsvis 19,0 procent og 9,8 procent mens forbruget af naturgas og kul faldt med henholdsvis 29,8 procent og 6,2 procent.


I de første tre måneder af 2022 var vejret lunere sammenlignet med samme periode året før, når der måles på graddage. Samtidig var vindkraftproduktionen 41,7 procent højere i denne periode på grund af bedre vindforhold. Stigningen i vindkraftproduktionen bidrager til et fald i det samlede energiforbrug, da vindkraftanlæg producerer strøm uden tab af brugbar energi, mens el produceret på termiske kraftværker (med biomasse, kul, gas, og olie) afstedkommer et konverteringstab.


Danmark havde en nettoeksport af el i de første tre måneder af 2022 på 3,2 PJ, mens der var nettoimport af el på 2,0 PJ i samme periode sidste år. Når der korrigeres for brændselsforbrug ved udenrigshandel med elektricitet, var energiforbruget 2,9 procent lavere i de første tre måneder af 2022 i forhold til samme periode året før.









Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Brintteknisk virksomhed udnævner konstitueret direktør til ny direktør
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Stort batteri i Maglebylille skal lagre strøm til lufthavn på Amager
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift
- Maritim ekspert er nomineret til bestyrelsespost i brintteknologisk Aalborg-virksomhed
- Transportkoncern med mange trailere indgår aftale om CO2-transport
- Klimaplan og myndigheder udfordrer affaldsvognmænd

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst