Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
HAVNEDIREKTØR EFTER VIND-ERKLÆRING:

- Vi får rigtigt travlt de næste mange år

Fredag 20. maj 2022 kl: 12:57
Share  


Af: Redaktionen

I denne uge underskrev statslederne fra Tyskland, Holland, Belgien og Danmark en erklæring om, at de sammen med arbejde for at tidoble Nordsøens havvindkapacitet til minimum 150 gigawatt inden 2050. Beslutningen blev signeret i Esbjerg under tilstedeværelse af EU-Kommissionens formand Ursula von der Leyen. Hos ledelsen af Esbjerg Havn er der stor tilfredshed med erklæringens mål, der vi betyde stor travlhed på havnen de næste mange år

- Det her understreger, hvad vi har sagt før. Vi får travlt i Esbjerg, siger havnedirektør Dennis Jul Pedersen i forbindelse med erklæringen.


EU har sat mål for udfasningen af fossile brændsler, og behovet for at accelerere udfasningen er kun blevet større efter Ruslands invasion af Ukraine. 


- Vi er selvfølgelig enormt stolte af, at Esbjerg Havn danner ramme om det historiske topmøde, hvor der kommer så markante udmeldinger om ambitionerne for europæisk havvind i Nordsøen. Det er nogle meget store tal, siger Dennis Jul Pedersen. 


Esbjerg har én af verdens førende havne indenfor havvind og hele værdikæden er til stede på havnen, som har været involveret i udskibningen af over 4.000 offshore-vindmøller med en samlet kapacitet på over 22 GW. Men selvom havnen og resten af værdikæden har forberedt sig på den stigende efterspørgsel efter havvind, så er der stadig barrierer i forhold til at nå målsætningerne - især er der behov for mere havneinfrastruktur. 


- Havnene mangler simpelthen plads. Vi er godt i gang med at udvide havnen i Esbjerg, men det tager lang tid at opbygge den nødvendige infrastruktur. Derfor er det vigtigt, at de ambitiøse målsætninger følges af en plan for, hvordan vi opgraderer Europas havneinfrastruktur og giver branchen noget fleksibilitet i udbuddene og mere effektiv behandling af de enkelte projekter, så de kan møde efterspørgslen på den mest effektive måde, siger Dennis Jul Pedersen. 


Energiøer og mere fleksible godkendelsesprocesser 
Hvis målsætninger skal indfries og potentialet i Nordsøen udnyttes, skal der tænkes nyt. Her er Danmark gået forrest med planerne om at etablere energiøer i Nordsøen, der kan fungere som base for havvind og samtidig skabe moderne Power-To-X-løsninger. Samtidig indeholder Esbjerg-erklæringen konkrete tiltag, der skal gøre projektbehandlingen mere smidig. 


- Med energiøerne kommer vi op i en endnu større skala i forhold til energiproduktion, så det er virkelig noget, der batter for den europæiske energiforsyning. De danske energiøer bliver førende indenfor moderne produktion af vedvarende energi, så det giver god mening, at Europa ser mod Danmark, når der skal findes løsninger. Samtidig er det meget positivt, at man er klar til at se på mere fleksible udbuds- og godkendelsesprocesser, siger Dennis Jul Pedersen. 


Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Grøn skattereform sætter skub i elektrificeringen af Danmark
- Bilimportører udsender omstilling af den tunge transport i pixiebogform
- Fossilfri byer kan koste bilejere og virksomheder dyrt
- Fredag 24. juni 2022 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Ny overenskomstperiode træder i kraft 1. juli
- Politiet standsede en lastbil på vej til eksamenskørsel
- Vognmandsorganisation har fået ny advokat-partner
- Dansk containertransportør har åbnet kontor i Köln
- 14 projekter med Power-to-X og brint får 225 millioner kroner i støtte
- Færdselsstyrelsen arbejder på ny praksis med kopier af fællesskabstilladelser
- Melding om ændret praksis er meget tilfredsstillende
- 4.000 flere lønmodtagere kom i arbejde i april

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst