Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Dansk investeringsfællesskab skyder over en milliard kroner i klimavenlige tog i Storbritannien

Onsdag 18. maj 2022 kl: 10:48
Share  


Af: Redaktionen

Dansk investeringsfællesskab skyder over en milliard kroner i klimavenlige tog i Storbritannien
(Foto: Govia Thameslink Railway)

Kapitalforvalteren AIP Management, der investerer på vegne af PKA, PenSam, Storebrand, AkademikerPension og Lærernes Pension, har skudt godt en milliard kroner i moderne elektriske tog på en af Storbritanniens travleste jernbanestrækninger

Investeringsfællesskabet overtager en del af Cross London Trains, der samlet tæller 115 togsæt af typen Siemens Desiro City Class 700. Togene er 100 procent elektriske og kører på Thameslink-jernbanen, der er en af de travleste pendlerruter til og fra Londons centrum.
 

Med investeringen er parterne sikret et langsigtet stabilt afkast samtidig med, at de bidrager til mere klimavenlig kollektiv transport i en af verdens mest trafikerede storbyer.
 

Cross London Trains er en af de største samlinger af togsæt i Storbritannien. De 115 elektriske tog blev bestilt som en del af et større projekt fra den britiske stat, der samlet har investeret over 500 milliarder kroner i at gøre Storbritanniens jernbaner mere klimavenlige og fremtidssikrede.
 

Cross London Trains har en leasingaftale på minimum 20 år garanteret af den britiske stat, og der er samtidig indgået en langsigtet vedligeholdelsesaftale af togene med leverandørenSiemens. Togsættene blev leveret i 2018 og har været i drift på strækningen siden da.
 

Investeringen er AIP Managements anden investering i britisk togdrift. I 2020 investerede forvalteren i 30 procent af Agility Trains East, der udlejer tog til forbindelsen East Coast Main Line, som forbinder den britiske hovedstad London med Edinburgh og Glasgow i Skotland.
 
 
AIP Management er en dansk investeringsforvalter dedikeret til investering i energi- og infrastrukturaktiver. AIP er ejet af PKA, PenSam, Storebrand samt AIP Partnerne, og forvalter derudover investeringer for AkademikerPension og Lærernes Pension.
AIP forvalter godt 50 milliarder kroner på tværs af fire fonde.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Grøn skattereform sætter skub i elektrificeringen af Danmark
- Bybussen i Skanderborg kører på el fra på mandag
- Buspassager greb fat i rattet under kørsel
- Solcellepark ved Sønderborg skal levere el til togstationer
- Fossilfri byer kan koste bilejere og virksomheder dyrt
- Fredag 24. juni 2022 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Politiet standsede en lastbil på vej til eksamenskørsel
- Taxi-selskab melder klar til festival
- Færdselsstyrelsen arbejder på ny praksis med kopier af fællesskabstilladelser
- Letbanen i Odense kørte med godt 300.000 passagerer i opstartsuge
- Regionalrute lægges om på grund af trængsel
- DSB får ny økonomidirektør

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst